Avengers: infinity war
Avengers: infinity war

Thor een kus op zijn hoofd geven bij de première van Avengers: Infinity War

Deze week vond in Pathé Amsterdam Arena de Nederlandse première van de allernieuwste Marvel-film Avengers: Infinity War plaats. Pathé lanceert tegelijkertijd haar vernieuwde IMAX-zaal met deze blockbuster. Een feestelijke première inclusief blauwe loper, bubbels met lichtgevende ijsklonten, als superheld verklede mensen en je eigen ‘Hero Shot’. Wij waren erbij.

IMAX zaal ook voor mensen met lange benen

Stéphane Linguy, Theatermanager van Pathé Arena, nam het woord en vertelde over de verbouwing van deze grote IMAX zaal. Nog beter, hij liet een timelapsefilmpje zien, 6 weken in 40 seconden. Wat een werk, maar het was het waard. De zaal is voorzien van de nieuwste technologische toepassingen en comfort om de kijkers de ultieme bioscoopbeleving te geven. Er is 20 cm extra beenruimte. De stoelen staan opgesteld in tribunevorm zodat je niet het gevoel hebt dat je vanaf de zijkant amper iets kan zien. IMAX staat dus eigenlijk voor grotere schermen, beter geluid en nog scherper scherper beeld. De zaal is zo ontworpen, van stoel tot de bioscooptechniek en de zaal zelf, om je de beste ‘film experience’ mee te geven. En dat klopt! Ik had echt het gevoel dat ik Thor een kus op zijn voorhoofd kon geven. Zo dichtbij leek het wel.

Over Avengers: Infinity War

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie allertijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos. Hij vormt een bedreiging en probeert alle ‘Infinity Stones’ te bemachtigen. De Avengers zijn bereid om alles op te geven in een poging Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles. Het is de negentiende film in het Marvel Cinematic Universe en de derde Avengers-film. De film is geregisseerd door de broers Anthony en Joe Russo.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook voor de niet Marvel-kenners een aanrader

Zonder iets te verklappen, want niemand houdt van spoilers. Kan ik wel zeggen dat het een groot spektakel is en zelfs voor een ‘leek’ zoals mij heb ik erg genoten van deze film. Ik ken niet alle Marvel films uit deze reeks maar als je een enkele gezien hebt is dit zeker een aanrader. Met veel actie en humor, spanning en leuke verhaaltwists. Alleen al de cast van deze film is niet normaal groot, meer dan 30 superhelden als het er niet meer zijn. De ene na de andere grote naam, waaronder: Spider-Man (Tom Holland), Black Panther (Chadwick Boseman), Iron Man (Robert Downey Jr), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans) en Black Widow (Scarlett Johansson). Het einde was heel verrassend. Het zorgt ervoor dat je écht uitkijkt naar de volgende film.

De film is vanaf nu in de bioscoop te zien.  Ik raad zeker aan om hem in IMAX te bekijken. De trailer bekijk je hier.

 

Lees verder