films waar we naar uitkijken in 2017
films waar we naar uitkijken in 2017

Tien films waar we naar uitkijken in 2017

Het jaar is bijna voorbij. Gelukkig is er genoeg om naar uit te kijken in 2017 als het gaat om audiovisueel entertainment. Hieronder een lijstje van tien Engelstalige films waar wij heel benieuwd naar zijn.

1: Manchester by the Sea – 19 januari

Dit blijkbaar zeer indrukwekkende drama, met Casey Affleck in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een man die plotseling door de dood van zijn broer met de voogdij van diens tienerzoon wordt opgescheept en niet zo goed weet wat hij daarmee aan moet.

2: Moonlight – 26 januari

Deze low budget film is een van de Oscar-favorieten dit jaar. Moonlight volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Lees ook onze trailertip over deze film.

3: T2: Trainspotting – 16 februari

We hebben er maar liefst twintig jaar op moeten wachten, maar daar is ‘ie dan; het vervolg op de klassieker Trainspotting (1996). Niet alleen de originele cast keert terug, ook Danny Boyle heeft de regie weer op zich genomen. De trailer is alvast veelbelovend.

De trailertip van deze film vind je hier.

4: Jackie – 16 februari

Natalie Portman speelt de voormalige First Lady Jackie Kennedy in deze film die zich concentreert op de dagen na de moord op JFK. Tevens een van de favorieten van dit seizoen voor de filmprijzen. Met name de acteerprestatie van Natalie gooit hoge ogen. Meer over deze film lees je in dit artikel.

5: Beauty and the Beast – 29 maart

Voor de dosis Disney magie kunnen we in maart in de bioscoop terecht. Emma Watson lijkt ons ook een geweldige ‘Belle’, die blijkbaar al enige invloed gehad heeft op hoe de rol in deze nieuwe versie ingevuld wordt. In ieder geval iets beter passend bij deze tijd, want Belle is tegenwoordig werkzaam. Ze is, net als haar vader, uitvinder. In dit artikel lees je meer over deze film.

6: The Circle – 11 mei

De verfilming van het zeer indrukwekkende boek van Dave Eggers komt er dit voorjaar aan. Deze film heeft net zoals de vorige Emma Watson in de hoofdrol. Zij speelt de rol van Mae Holland, wiens geluk niet op kan als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. In deze trailertip lees je meer over de film.

7: Despicable Me 3 – 29 juni

Deel één en twee waren binnen no-time klassiekers in het animatiegenre – leuk voor zowel de kids als de ouders. We zijn zeer benieuwd hoe het Gru en de kinderen nu verder vergaat met een vrouw in hun leven. En uiteraard naar wat de Minions nu weer uitspoken.

8: Dunkirk – 20 juli

Een film over de wonderlijke evacuatie van geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog die omsingelt waren door het Duitse leger. Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight, Memento) tekende voor de regie. In Dunkirk spelen o.a. Tom Hardy en Cillian Murphy, die ook al samen te zien waren in Inception, en de debuterende zanger Harry Styles. De indrukwekkende trailer werd recentelijk vrijgegeven. Over de reacties op deze trailer schreven we al eerder dit artikel.

9: Blade Runner 2049 – 5 oktober

T2 is niet het enige interessante vervolg in 2017 waar we lang op hebben moeten wachten. De science fiction klassieker Blade Runner van Ridley Scott met Harrison Ford in de hoofdrol dateert uit 1982 (!). Menig filmliefhebber stond te trappelen toen bekend werd dat deel twee, geregisseerd door Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners) met in de hoofdrol Ryan Gosling en wederom Harrison Ford, in de maak is. Ridley Scott is als executive producer aan het project verbonden. Zie hier alvast de teaser die afgelopen week verscheen:

10: Kingsman: The Golden Circle – 5 oktober

Helaas is er van deze nieuwe film nog geen trailer beschikbaar – maar omdat deel één zo een heerlijke film was, werden we toch alvast erg blij van het nieuws dat er een vervolg komend jaar komt. Van dezelfde makers en een deel van de originele cast… Wel pas in oktober, dus tot die tijd kijken we Kingsman: The Secret Service gewoon nog een keertje. Te zien via o.a. Pathé Thuis, zie hieronder de trailer van deel één:

Kortom: wij proosten alvast op een mooi nieuw filmjaar!

Volg Girls in Film op Facebook voor meer film- en seriegerelateerde tips.

Foto boven: Manchester by the Sea door Claire_Folger – © K Period Media

 

 

Lees verder