Tien kijktips voor week 47 #GiF’sChoice

Deze week is het zover; Soof: een nieuw begin komt vrijdag op Videoland. Maar ook de film Wonder is vanaf deze week te zien in de bioscoop. Onze populairste trailertip ooit. Deze en acht andere films en series vind je in onze lijst met tien kijktips voor deze week.

dinsdag 21 november

20:30 uur RTL8 – Life of Pi (2012)

Bron: Twentieth Century Fox

Genre: Drama |  Regie: Ang Lee |  Cast: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Gerard Depardieu e.a.

De Indiase jongen Piscine, ook wel ‘Pi’ leeft samen met zijn ouders volop tussen de dieren. Zijn ouders zijn namelijk eigenaar van een enorme dierentuin. Wanneer zijn ouders besluiten om de dierentuin te verplaatsen naar de andere kant van de wereld, reist Pi met hun mee. Alle dieren worden op een groot schip neergezet en de reis lijkt goed te verlopen. Dit totdat een storm het schip doet zinken. Pi beland gelukkig op een reddingsboot, maar zijn gezelschap op deze boot is een enorme Bengaalse tijger.

Bekijk de trailer hier.

woensdag 22 november

21:30 uur NPO3 – Vind die domme trut en gooi haar in de rivier (2017)

Bron: VPRO

Genre: Drama | Regie: Ben Brand | Cast: Nino den Brave, Senna Fokke, Wim Opbrouck e.a.

De vijftienjarige Remco, zijn vader en jongere zusje Lizzy hebben een illegale puppyhandel. Remco doet er alles aan gezien te worden door zijn vrienden en zijn vader. Bij een van de vele pogingen om zich te bewijzen zet hij een choquerend filmpje op internet, waarin zijn zusje zieke puppy’s in een rivier gooit. De impact van het filmpje is erg groot en Remco krijgt meer aandacht dan hij ooit verwacht had.

Bekijk de trailer hier.

Netflix – Godless (Netflix Original serie – 1 seizoen)

Bron: Netflix

Genre: Western | Regie: Scott Frank | Cast: Michelle Dockery, Alice Fletcher, Jack O’ Connel, Roy Goode, Jeff Daniels, Thomas Sangster e.a.

Godless gaat om de strijd tussen Frank Griffin en Roy Goode. Vroeger waren ze partners maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hun strijd barst los in een stad met vooral vrouwelijk inwoners, maar dit blijken geen dames die je moet onderschatten.

Bekijk de trailer hier.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

donderdag 23 november

Netflix – She’s Gotta Have It (Netflix Original serie – 1 seizoen)

Bron: Netflix

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: Spike Lee | Cast: DeWanda Wise, Nola Darling, Cleo Anthony, Lyriq Bent e.a.

In deze Netflix Original serie volg je Nola Darling, een no-nonsense chick van eind 20 die probeert zichzelf te definiëren en ondertussen haar tijd en aandacht moet verdelen over haar vrienden, haar baan en haar drie lovers. Het te knappe, gecultiveerde model Greer Childs, de gereserveerde investeerder Jamie Overstreet en Da Original B-Boy sneakerhead, Mars Blackmon. Nola weet altijd wat ze wilt op het gebied van mannen en kunst, maar hier lijkt verandering in te komen.

Klik hier om meer te lezen over deze serie.

In de bioscoop- Wonder

Bron: Lionsgate

Genre: Drama | Regie: Stephen Chbosky | Cast: Jacob Tremblay, Julia Roberts, Owen Wilson e.a.

Wonder vertelt het verhaal over een 10-jarig jongetje, August Pullman genaamd, met een zeldzame, aangeboren aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn moeder. Zijn ouders besluiten om het jongetje naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij die keuze.

Meer info over deze film vind je in onze trailertip.

In de bioscoop – Battle of the Sexes

Bron: 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation

Genre: Biografie, Komedie | Regie: Jonathan Dayton en Valerie Faris | Cast: Emma Stone, Steve Carell, Elisabeth Shue e.a.

Het verhaal volgt de waargebeurde tenniswedstrijd en grote sportgebeurtenis tussen Bobby Riggs en Billie Jean King. Tijdens het evenement was er achter de schermen meer aan de hand dan de kijkers zich bewust waren en in deze film zullen we zien wat.

Bekijk de trailer hier.

vrijdag 24 november

22:20 Canvas – Philomena (2013)

Bron: © 2013 – The Weinstein Company.

Genre: Drama | Regie: Stephen Frears | Cast:  Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark, Anna Maxwell Martin, Peter Hermann e.a.

Philomena Lee raakt zwanger en wordt door haar vader naar een katholiek opvangtehuis voor ongetrouwde moeders gestuurd. Bij de geboorte van het babytje worden moeder en zoon gelijk gescheiden en mag Philomenia haar kindje maar één uur per dag zien. Ondertussen moet Philhomena zware arbeid verrichten in de wasserij van het klooster. Wanneer haar zoontje drie jaar is, wordt Philomena gedwongen om hem af te staan voor adoptie. Jaren later ontmoet Philomenia de journalist Martin die samen met haar op zoek gaat naar haar verloren zoon.

Bekijk de trailer hier.

23:55 uur NPO2 – Das leben der Anderen (2006)

Genre: Historie, Drama | Regie: Florian Henckel von Donnersmarck | Cast: Ulrich Mühe, Ulrich Tukur, Sebastian Koch, Martina Gedeck, Thomas Thieme e.a.

De toneelschrijver Georg Dreyman en zijn geliefde bekende actrice Christa-Maria  zijn populaire sterren in het Oost-Berlijn van 1984. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister is dan ook erg geïnteresseerd wat de twee allemaal te zeggen hebben en hij besluit ze af te luisteren. Op de zolder van de sterren luistert hij ze af en wordt hij in hun levens getrokken. Misschien zijn de gedachtes tegenover de ideologie helemaal niet zo gek.

Bekijk de trailer hier

Videoland – Soof: een nieuw begin

Bron: Millstreet Films

Genre: Komedie, Romantiek. | Regie: Anne de Clercq, Pieter van Rijn en Frank Krom. | Cast: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Niek Schoemaker, Anneke Blok e.a.

Soof: Een Nieuw Begin gaat verder waar Soof 2 eindigde, maar is ook te volgen als je de films niet gezien hebt. In de serie zijn Kasper en Soof gescheiden. Maar wanneer Kaspers ‘mancave’ onbewoonbaar wordt verklaard, trekt hij tijdelijk in op de zolder bij Soof en de kinderen. Heel praktisch en gezellig, iedereen weer onder één dak. Toch?

Bekijk de trailer hier.

Bron afbeelding boven artikel: Wonder, Liongate.

Lees verder