Tien kijktips voor week 48 #GiF’sCHOICE

De Nederlanders doen het goed deze week, Met de films Alles is Familie en Soof 2. Maar ook ons buurland Duitsland weet goed uit te pakken met de nieuwe duistere serie: Dark. Wordt dit de nieuwste hitthriller van Netflix? Ik denk het wel, maar het is natuurlijk aan jou om dat te beslissen. Naast deze lage landen toppers bestaat deze lijst uit nog zeven pareltjes die je echt moet zien. En geef ook toe, wat is er nou lekkerder dan met dit vieze weer, lekker binnen tv te kijken.

dinsdag 28 november

20:25 NPO3 – Alles is Familie (2012)

Bron: imdb

Genre: Komedie, Drama. | Regie: Joram Lürsen | Cast: Carice van Houten, Benja Bruijning, Thijs Römer e.a.

Winnie wilt een baby, maar haar man Rutmer kan haar dit niet bezorgen. Rutmer zelf is op zoek naar wat hij wilt en op zoek naar een oplossing voor zijn vrouw. Het echtpaar is niet de enige die op zoek is. Charlie, Rutmers broer is op zoek naar alles behalve verantwoordelijkheid, zwager Dick is op zoek naar hoe hij de dood van zijn vrouw kan verwerken en Arend en Jeanette willen gelukkig zijn.

Bekijk de trailer hier.

20:30 RTL8 – The Tourist (2010)

Bron: Sony Pictures

Genre: Actie, Romantiek. | Regie: Florian Henckel von Donnersmarck | Cast:  Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany e.a.

Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. In Europa raakt hij alleen verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpol-agente. Elise zit achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had en ze weet Frank hierbij te betrekken.

Bekijk de trailer hier.

Lees ook ons interview met Angelina Jolie.

woensdag 29 november

In de Bioscoop – Coco

Bron: Disney/Pixar 2017

Genre: Animatie, Familie. | Regie: Adrian Molina en Lee Unkrich | Cast: Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Renee Victor e.a.

Tijdens Día De Los Muertos komt de twaalfjarige jongen Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Daar ontmoet hij de oudere generatie en leert hij meer over zijn familie en familieleden.

Bekijk hier de trailer.

donderdag 30 november

In de bioscoop – The killing of a Sacred Deer 

Bron: © Atsushi Nishijima

Genre: Drama, Mysterie. | Regie: Yorgos Lanthimos | Cast:  Nicole Kidman, Colin Farrell, Alicia Silverstone e.a.

Steven is een chirurg die een jonge tiener in zijn familie opneemt. In het begin zorgt het nieuwe familielid voor ophef en ontregelt hij de dagelijkse gang van zaken. Hoe langer de jongen in de familie is, hoe erger alles wordt. De situatie wordt al snel erg zorgwekkend met als resultaat een opoffering.

Bekijk de trailer hier.

Netflix – Soof 2 (2016)

Bron: Millstreet Films

Genre: Komedie, Romantiek. | Regie: Esmé Lammers | Cast: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Achmed Akkabi e.a.

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke.

Alles over Soof lees je hier.

vrijdag 1 december

21:15 Canvas – Dallas Buyers Club (2013)

Bron: 2013 – Focus Features

Genre: Biografie, Drama. | Regie: Jean-Marc Vallée | Cast: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto e.a.

Ron Woodroof is een drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob. Hij geniet van zijn leven, totdat hij van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar 30 dagen te leven heeft, omdat hij hiv heeft. De enige manier om zijn leven te verlengen is door het innemen van het medicijn Retrovir AZT, maar dit blijkt meer kwaad dan goeds te doen. Hij besluit dan ook illegale drugs die wel werken de Verenigde Staten in te smokkelen en samen met zijn dokter vormt hij de ‘Dallas Buyers Club’.

Bekijk de trailer hier.

23:25 Eén- The Illusionist (2006)

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment.

Genre: Mysterie, Romantiek | Regie: Neil Burger | Cast: Edward Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti e.a.

De jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Bekijk de trailer hier.

Netflix – Dark (Seizoen 1)

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment.

Genre: Misdaad, Drama, Mysterie. | Regie: Baran bo Odar | Cast: Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis Triebel e.a.

De serie speelt zich af in Duitsland, waar de verdwijning van een kind, familiegeheimen open en bloot neerlegt.

Bekijk de trailer hier.

Lees ook: Nieuw op Netflix: eerste helft van december.

zaterdag 2 december

20:30 SBS9 – Titanic (1997)

Bron: 1997 – Paramount Pictures

Genre: Drama, Romantiek. | Regie: James Cameron | Cast: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane e.a.

Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch schip, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt  gered door de knappe Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Bekijk de trailer hier.

21:20 Eén – Philadelphia (1993)

Bron: Clinica Estetico – © 1993

Genre: Drama. | Regie: Jonathan Demme | Cast: Tom Hanks, Washington Denzel, Roberta Maxwell e.a

De succesvolle, homoseksuele advocaat Andrew Beckett, wordt ontslagen door zijn conservatieve werkgever omdat hij besmet is geraakt met het hiv virus. Andrew wil zijn ontslag aanvechten in de rechtszaal, en roept de hulp in van advocaat Joe Miller. De homofobe Miller voelt er echter niet veel voor om de zaak op zich te nemen, maar weet zijn vooroordelen uiteindelijk opzij te zetten.

Bekijk de trailer hier.

Bron afbeelding boven artikel: The Tourist – Sony Pictures

Lees verder