kijktips week 49
kijktips week 49

Tien kijktips voor week 49 #GiF’sCHOICE

Rond de feel good Sinterklaas tijd barst het van de feel good films op televisie. Deze week zijn er veel bekende favorieten te zien op tv waaronder Bridget Jones’s Diary, Mamma Mia, It’s Complicated en Gooische Vrouwen. Ik zeg blijf maar strooien met tv-toppers en ondertussen belichten wij ook nog eens de allerleukste films die je in de bioscoop en on demand kunt zien.

maandag 4 december

20:30 uur RTL 8 – Soof  (2013)

Bron: MillstreetFilms

Genre: Romantiek, Komedie | Regie: Antoinette Beumer | Cast: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty e.a.

Soof’s leven lijkt perfect. Ze nadert de veertig, heeft een eigen bedrijfje en ze heeft 3 kinderen die thuis wonen in het huis van Soof en haar lieve man Kasper. Toch vraagt ze zich af of dit het is. Haar leven is saai. Haar cateringbedrijf wilt maar niet van de grond komen en op Kasper kan ze niet rekenen. Wanneer Soof dan ook Jim tegenkomt tijdens een etentje wordt haar leven opgeschud. Soof voelt zich door deze nieuwkomer bijzonder en langzaam begint de vraag te kriebelen of Kasper echt wel haar ware is.

dinsdag 5 december

20:25 uur NPO3 – Alles is Liefde (2007)

Bron: imdb

Genre: Romantiek, Komedie,Drama. | Regie: Joram Lürsen | Cast: Michiel Romeyn, Carice van Houten, Wendy van Dijk e.a.

In Alles Is Liefde  volg je verschillende liefdeslijnen die bij elkaar komen rond de sinterklaastijd. De film draait om …je raad het al… de liefde. Je ziet verschillende koppels in de meest herkenbare situaties en met de meest voorkomende liefdesperikelen.

Benieuwd naar meer films zoals Alles is Liefde kijk dan naar onze video: De zeven mooiste romantische mozaïekfilms.

woensdag 6 december

Videoland – Peaky Blinders (Seizoen 3)

Bron: BBC 2014

Genre: Misdaad, Drama. | Regie: Steven Knight | Cast:  Cillian Murphy, Tom Hardy, Gaite Jansen, Helen McCrory e.a.

Deze serie blikt terug naar Birmingham vlak na de Eerste Wereldoorlog. De Ierse familie Shelby, met aan het hoofd de jonge, getraumatiseerde veteraan Thomas, is het territorium van hun ‘gang’ de Peaky Blinders aan hetuitbreiden. De nieuwe politiechef heeft ze echter in het vizier en stuurt een mooie dame undercover.

Wist je dat in Peaky Blinders de Nederlandse Gaite Jansen speelt? Benieuwd naar nog meer nederlanders die het gemaakt hebben in het buitenland dan is dit wellicht iets voor jou: Nederlandse acteurs in internationale films en series.  

Ziggo Films & Series – Girls Night Out (2017)

Bron: © 2016 Incendo 2016-03 Production Inc.

Genre: Thriller | Regie: Philippe Gagnon | Cast: Mackenzie Mauzy, Katherine Barrell, Kelly Kruger e.a.

McKenzie is een bride-to-be en daarom organiseren haar vriendinnen een vrijgezellenfeestje. De plannen voor een leuke avond vallen al snel in het water waneer ex-vriendje Brandon op het toneel verschijnt. Brandon heeft McKenzie een tijd terug verkracht en volgens hem heeft Mckenzie dan ook zijn reputatie verpest. Als wraak ontvoerd de ex-vriend de verloofde. McKenzie wilt haar verloofde koste wat kost natuurlijk redden en gaat samen met haar vriendinnen op een gevaarlijke zoektocht.

donderdag 7 december

In de bioscoop – Gek van Geluk

Bron: eOne

Genre: Romantiek, Komedie. | Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Plien van Bennekom, Carly Wijs, Mateo van der Grijn e.a.

Lena is een single moeder en schrijft als baan liefdesliedjes, in ieder geval dat probeert ze. Door een gebrek aan liefde en een spannend liefdesleven heeft Lena geen enkele inspiratie om voor haar vriendin Valerie een nieuwe hit-song the schrijven. Valerie weet hier wel een oplossing voor en ze huurt de jonge werkloze acteur Hugo in. Hugo moet Lena’s perfecte man spelen en als bron van inspiratie dienen. Dit lijkt te werken, totdat de waarheid boven water komt.

Wij waren bij de première van Gek van Geluk. Dus wil je meer weten over deze film volg ons dan op Facebook en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

In de bioscoop – Wonderstruck

Bron: © 2017 Amazon Studios

Genre: Drama. | Regie: Todd Haynes | Cast: Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams e.a.

De film volgt het verhaal van twee personen, Rose en Ben, uit verschillende tijdsperiodes. In 1927 besluit Rose, die zich eenzaam voelt, naar New York te reizen om haar idool te ontmoeten. In 1977, nadat Ben zijn moeder verliest door een tragisch ongeluk, wordt hij gedwongen bij zijn oom en tante te gaan wonen. Wanneer hij vervolgens een aanwijzing in een boek van zijn moeder vindt waar zijn vader zou verblijven, trekt ook hij naar New York om zijn vader te vinden en te ontmoeten. Middels een mysterie zullen de paden van Ben en Rose op speciale wijze met elkaar kruisen.

vrijdag 8 december

Netflix – The Crown (Seizoen 2)

Bron: Netflix

Genre: Historie, Drama. | Regie: Stephen Daldry | Cast: Claire Foy, Matt Smith, Jared Harris e.a.

Het verhaal begint in 1947 als Elizabeth II gaat trouwen met Philip, hertog van Edinburgh. De serie vertelt het verhaal over een jonge koningin in een mannenwereld. Elizabeth II wordt omringd door belangrijke mannen en moet zich staande houden aan de top van de macht.

Kan je net als ons niet wachten en wil je al meer weten over Seizoen 2? Lees dan: The Crown Seizoen 2: dit is wat we weten.

21:15 uur Canvas- Spotlight (2015)

Bron: 2015 – Open Road FilmsGenre: Drama, Misdaad. | Regie: Tom McCarthy | Cast:  Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams e.a.

Het waargebeurde verhaal van het “spotlight” team van de krant The Boston Globe. De oudste continu werkende onderzoekseenheid van een krant in de Verenigde Staten onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Voor hun berichtgeving omtrent deze zaak ontving The Boston Globe in 2003 de Pulitzer prijs.

zaterdag 9 december

22:35 uur Canvas – The Place Beyond the Pines (2012)

Bron: © 2013 – Focus Features

Genre: Misdaad, Drama. | Regie: Derek Cianfrance | Cast: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes e.a.

Luke is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Een jonge politie-agent probeert hem te stoppen.

23:30 NPO2- Ida (2013)

Bron: Sundance Institute.
Genre: Historie, Drama. | Regie: Pawel Pawlikowski | Cast: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig e.a.

Anna is een wees die groot wordt gebracht door nonnen in het klooster. Ze moet Wanda, het enige nog levende familielid, spreken voordat ze haar geloften aflegt. Van Wanda hoort Anna dat ze Joods is en eigenlijk Ida heet. Beide vrouwen beginnen vervolgens een reis. Niet alleen om achter het tragische verhaal van hun familie te komen, maar ook wie ze werkelijk zijn en waar ze thuishoren.

Bron afbeelding boven artikel: The Place Beyond the Pines © 2013 – Focus Features

Lees verder