trailertip beautiful boy
trailertip beautiful boy

Timothée Chalamet en Steve Carell schitteren in Beautiful Boy #trailertip

Een relatie tussen vader en zoon die zwaar op de proef wordt gesteld wanneer de zoon verslaafd raakt aan crystal meth. Steve Carell speelt de rol van David Sheff. Timothée Chalamet de rol van zijn zoon Nic in de film Beautiful Boy. Het verhaal is gebaseerd op de memoires van de echte David en Nic. Zij schreven hun verhaal op na het afkicken van Nic.

Het resultaat is een hartverscheurend maar ook inspirerend familiedrama. Overleven, terugvallen en herstel zijn de kernwoorden voor de familie Sheff. Want Nic is niet de enige die worstelt met zijn verslaving: zijn familie wil niets liever dan dat hun beautiful boy weer beter wordt.

Geweldige cast

Vorig jaar had Timothée Chamalet zijn grote doorbraak in de film Call Me By Your Name. Hierin speelt hij de jonge Elio die verliefd wordt op wat oudere Oliver. Deze prachtige film van regisseur Luca Guadagnino ontving niets anders dan lof en veel filmprijzen. Timothée ontving zelfs een Oscarnominatie voor zijn rol.

Op 22-jarige leeftijd is dat een aardige prestatie. Het is dan ook logisch dat we Timothée in steeds meer films zien verschijnen. Hij was bijvoorbeeld ook te zien in Lady Bird van Greta Gerwig. Beautiful Boy is de eerstvolgende film waar we naar uit mogen kijken.

Steve Carell is een groot komisch talent. De meeste zullen hem kennen uit de Amerikaanse remake van The Office, of films als The 40-Year Old Virgin. En toen kwam ineens de film Foxcatcher (2014), waarin Steve de rol van John du Pont vertolkt. Hij ontving hiervoor heel veel lof van critici en ook een Oscarnominatie.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Felix van Groeningen

De regisseur van Beautiful Boy is niemand minder dan de Belgische regisseur Felix van Groeningen. Felix ken je misschien van de films De Helaasheid der Dingen (2009), The Broken Circle Breakdown (2012) of zijn meest recente film Belgica (2016). Dat hij twee bekende Hollywood acteurs heeft weten te strikken is toch wel echt ontzettend tof!

Wij kunnen in ieder geval nu al niet wachten om de film te zien. Vanaf 22 november draait Beautiful Boy in de Nederlandse bioscopen!

Lees verder