De Held; een bankoverval is er niets bij. #trailertip

Sara is nog niet terug uit Amerika of een vreemde man valt haar aan, haar vader overlijdt en iemand breekt met veel geweld bij haar in. Toeval? Of heeft het te maken met het oorlogsverleden van haar vader?

De Held is de boekverfilming van de literaire thriller van Jessica Durlacher geregisseerd door Menno Meyjes. Samen hebben zij het verhaal aangepast voor de film. Menno Meyjes is geen onbekende met het bewerken van boeken tot films. Dit deed hij eerder voor The Color Purple geregisseerd door Steven Spielberg. Meer recentelijk verzorgde hij het scenario en regie van de verfilming van Het Diner van Herman Koch.

In de Volkskrant zei Meyjes over De Held: ‘Dat het hele gezin wordt getroffen door dreiging maakt het extra spannend. Je denkt als kijker als snel: wat als dit mijn gezin was? Als er iets met je familie gebeurt, schudt dat je wakker. Dan wordt het pas echt spannend, want ontzettend persoonlijk. Een bankoverval is er niets bij.’

Het verhaal gaat over Sara Silverstein. Nooit kwam zij in aanraking met geweld – en nu ze net uit LA is teruggekeerd wil ze dat graag zo houden. Het is dan ook nogal tegen haar zin dat haar avontuurlijke zoon zich aanmeldt voor de US Marines. Aan haar man heeft ze weinig en tijd om hem op andere gedachten te brengen is er niet. Na een middag roeien staat ze oog in oog met een verkrachter en niet veel later wordt haar dochter ’s nachts gewelddadig overvallen. Zou deze bedreiging iets te maken hebben met het verzwegen oorlogsverleden haar plotseling gestorven vader? In De Held moeten geheimen ontrafeld worden, maar ook een gezin bij elkaar worden gehouden. Is Sara heldhaftig genoeg om tot het uiterste te gaan?

De hoofdrollen zijn voor Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Kitty Courbois, Hans Croiset, Susan Visser, Suus de Nies, Thijs Boermans

De Held opent op 21 september het Nederlands Film Festival en is vanaf 29 september te zien in bioscoop.

 

 

Lees verder