trailer van the shape of water
trailer van the shape of water

Trailer van The Shape of Water met een actueel thema

Tijdens het Venice International Film Festival won de film The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro een Golden Lion. Een verhaal over het samenkomen van twee mensen, terwijl anderen hen dat onmogelijk proberen te maken.

Een lastige liefde

The Shape of Water speelt zich af in 1963 en gaat over Elisa een dove concierge bij een laboratorium. In dit laboratorium wordt een amfibische man gevangengehouden die door middel van gebarentaal met Elisa kan communiceren. Na een tijdje wordt Elisa verliefd op het wezen en probeert ze samen met hem te ontsnappen. Dit blijkt alleen lastiger dan gedacht, want de buitenwereld is gevaarlijker voor het schepsel dan Elisa had verwacht.

De film is geschreven en geregisseerd door Guillermo del Toro, bekend van films zoals: Pan’s Labyrinth en Crimson Peak. Met o.a. Sally Hawkins (Godzilla) als vrouwelijke hoofdrol, Doug Jones (Hellboy), Michael Shannon (Nocturnal Animals), Octavia spencer (Hidden Figures), Michael Stuhlbarg (A Serious Man) en Richard Jenkins (Jack Reacher).

Del Toro vertelt in een interview dat hij een seksuele, maar niet perverse toon in de film terug heeft laten komen. Ook komt er een politieke toon in voor. Het samenkomen van mensen, terwijl anderen ze uit elkaar willen drijven is een actueel onderwerp in de tijden van Trump.

Favoriete regisseur

Guillermo del Toro is één van mijn favoriete regisseurs. Ik hou erg van de sfeer die hij creëert in zijn films. Ook is er altijd een mooie balans tussen twee genres te vinden. Dit is bijvoorbeeld goed te zien bij de film Crimson Peak. De film doet je eerst een beetje denken aan een romantische film, maar al snel merk je dat er meer te zien is en zie je duidelijk het horror-aspect erbij komen. Ook vind ik het goed dat een regisseur zichzelf uitdaagt en altijd tot het randje gaat voor zijn werk en passie. Je merkt dat Del Toro op de kleinste details let en deze in zijn film wilt plaatsen, of je het terugziet of niet.

Ik denk dat dit bij deze film niet anders gaat zijn. Del Toro noemde in een interview dat de film erg lastig was om te maken, maar dat hij blij is met het resultaat. Ik vind de sfeer van de trailer ook fijn. Het is een romantisch verhaal met een lugubere ondertoon. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de film gaat zijn.

The Shape of Water is vanaf 15 februari 2018 te zien in de bioscoop.

Bron afbeelding bovenaan pagina: Fox Searchlight

Lees verder