Films Stars Don't die in Liverpool
Films Stars Don't die in Liverpool

#TrailerTip: Film Stars Don’t Die in Liverpool

Een romance die opbloeit tussen Hollywood’s grootste ‘leading lady’ en een jonge Britse acteur. Het klinkt als een verhaal uit een boeketreeks, maar niets is minder waar. Film Stars Don’t Die in Liverpool vertelt het waargebeurde verhaal van Gloria Grahame en Peter Turner. De film is gebaseerd op de memoires van laatstgenoemde.

Over de film

Gloria Grahame (Annette Bening) viert in de jaren vijftig haar hoogtijdagen als gevierd actrice. Dikwijls met memorabele rollen als de onweerstaanbare femme fatale in films zoals The Big Heat, Oklahoma en The Bad and the Beautiful. Voor haar rol in de laatstgenoemde film wint ze in 1952 een Academy Award.

Wanneer ze eind jaren zeventig in Liverpool de veel jongere acteur Peter (Jamie Bell) ontmoet slaat de vonk over en er ontstaat een liefdesaffaire. Ze reizen samen naar Californië, maar als Gloria ernstig ziek blijkt te zijn wil ze terug naar Liverpool, waar Peter haar onderbrengt bij zijn familie.

Film Stars Don’t Die in Liverpool is geregisseerd door de Schotse Paul McGuigan, die eerder films maakte zoals Gangster No. 1 en Lucky Number Slevin. Naast film heeft hij ook tal van televisieseries geregisseerd, waaronder Sherlock en Scandal.

Sterrencast

Annette Bening laat in deze trailer weer eens zien dat zij ook in werkelijkheid tot de crème-de-la-crème van de filmindustrie behoort. En zij is niet de enige – ook vedettes Vanessa Redgrave en Julie Walters schitteren in deze nieuwe film.

De mannelijke hoofdrol is weggelegd voor Jamie Bell. Hij sleepte al op veertienjarige leeftijd een BAFTA Award in de wacht met zijn vertolking van Billy Elliot in de gelijknamige film.

Leuk feitje: Jamie Bell en Julie Walters speelden al samen in Billy Elliot (2000). Julie vertolkte daarin de rol van danslerares. Net als Jamie ontving ze voor deze film een BAFTA Award.

Film Stars Don’t Die in Liverpool komt in november uit in Engeland. Wanneer de film in Nederland in de bioscoop te zien is, is nog niet bekend.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer #TrailerTips!

Lees verder