trailertip Mollys Game
trailertip Mollys Game

Hoge inzet in Molly’s Game #trailertip

Ze stond bekend als de ‘Poker Princess’ en organiseerde high stake pokergames waar ook A-list acteurs als Leonardo DiCaprio, Ben Affleck en Tobey Maguire graag te gast waren. Molly Bloom wist niet alleen de aandacht te trekken van sterren, rijke zakenmannen en de Russische maffia met haar exclusieve spelavonden, maar ook die van de FBI.

Hoge inzet

Nu komt er een film over haar leven, gebaseerd op de memoires van de inmiddels 36-jarige Bloom. Molly’s Game is het regiedebuut van Aaron Sorkin die ook het script schreef. Als schrijver was hij al verantwoordelijk voor de scenario’s van o.a. Steve Jobs, A Few Good Men en The Social Network. Voor die laatste won hij in 2011 een Oscar. De hoofdrollen in Molly’s Game worden vertolkt door Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Idris Elba (Mandela: Long Walk to Freedom) en Kevin Costner (Hidden Figures).

Vanaf 26 december 2017 is de film te zien in de bioscopen.

Bekijk hieronder de trailer:

Waar gaat Molly’s Game over?

De film is gebaseerd op de memoires van Molly Bloom, voordat ze in de pokerwereld terecht kwam een skiër op Olympisch niveau. De deelnemers aan haar spel bestaan onder andere uit filmsterren, de succesvolste zakenmannen en de Russische maffia. Iedereen wil meespelen aan, maar weinigen worden toegelaten tot de exclusieve speltafel in luxe hotelsuites. Honderden miljoenen dollars werden daar gewonnen en verloren. Molly werd er zelf ook rijk van en het hof gemaakt door grote filmsterren. Totdat het door haar opgebouwde wereldje als een kaartenhuis in elkaar stort.

Een verhaal over een zeer succesvolle zakenvrouw in een wereld gedomineerd door mannen. Kortom een film met een sterke vrouwelijke lead. Wij zijn hier alvast benieuwd.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Afbeelding boven artikel: Idris Elba en Jessica Chastain in Molly’s Game (2017). Photo by Michael Gibson – © 2017 – STX Films

Lees verder