I Am Heath Ledger
I Am Heath Ledger

Tranen in je ogen bij I Am Heath Ledger #trailertip

Deze week zou Heath Ledger 38 jaar geworden zijn. Voor Spike was dit een reden om de trailer te publiceren van de documentaire I Am Heath Ledger. En laat ik eerlijk zijn: bij het zien van deze trailer kreeg ik echt kippenvel.

Persoonlijk en ontroerend

I am Heath Ledger geeft een kijkje in het leven van de overleden acteur door de lens van zijn eigen camera. In de trailer zie je Heath lachend en ondeugend in de camera kijken en dollen met de kijker. Tussendoor wordt het afgewisseld met interviews van o.a jeugdvriend Trevor Dicardo, Ben Mendelsohn, Naomi Watts, regisseur Ang lee en Heaths zus Kate Ledger. Ze vertellen over hun herinneringen aan de overleden acteur en hoe hij een onmisbare indruk achterliet.

Mooie nalatenschap

Heath Ledger is een acteur die veel indruk op mij maakte in de films Brokeback Mountain, Casanova en The Brothers Grimm. Maar de film die ik het leukst vond met Heath was 1o Things I Hate About You waarin hij de stoerste jongen van de school speelde. In januari 2008 werd Heath dood gevonden in zijn appartement. Zelf was ik totaal verbaasd, maar ik was niet de enige. De hele filmwereld was in shock. Na zijn dood kreeg Heath postuum een Oscar voor zijn magistrale rol als The Joker in The Dark Knight. Meer dan verdiend, een een mooie manier van eren.

Heath met Julia Stiles in 10 Things I Hate about You. © 1999 – Touchstone Pictures

Negen jaar later

En nu, ruim negen jaar later, komt er een documentaire I Am Heath Ledger. Met persoonlijke filmfragmenten die nog nooit vertoond zijn afgewisseld met interviews van vrienden, familie en collega’s. Wat wil ik graag deze documentaire zien. Wordt er misschien meer duidelijk over de doodsoorzaak? I Am Heath Ledger gaat tijdens het Tribeca Film Festival eind april in première. Wanneer deze documentaire te zien zal zijn in Nederland.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

Volg Girls in Film voor de nieuwste trailertips.

Afbeelding boven artikel: I am Heath Ledger

Lees verder