Unsane
Unsane

Unsane: een scenario om kippenvel van te krijgen #trailertip

Het zal je maar gebeuren. Je zit gewoon op je kantoor aan het werk of je gaat koffie halen in je plaatselijke café en dan merk je dat je constant achtervolgt wordt door iemand. Je hebt een stalker. Dit spannende scenario wordt vertelt in de film Unsane van Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Ocean’s Eleven, Magic Mike). En het meest merkwaardige van dit alles is dat de film geheel gefilmd is met een iPhone (!). Zo zie je maar weer dat je niet de duurste apparatuur nodig hebt om een succesvol filmmaker te zijn.

Wat zien we in de trailer?

Een jonge vrouw, gespeeld door Claire Foy (The Crown, Breathe) denkt ook een stalker te hebben en ziet de man overal. Al snel wordt de grens tussen de werkelijkheid en fantasie steeds dunner en ze wordt opgenomen in een gekkenhuis. Hier wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst.

Waarom deze film checken?

UnsaneWat ziet deze film er spannend uit! Het scenario alleen al zorgt voor kippenvel. Hoe eng moet het zijn om op een punt te komen dat je je eigen gedachtes niet meer kunt vertrouwen?

Unsane ziet eruit als een film die de kijker door een mindfuck haalt waarbij je zelf moet bepalen of de hoofdpersoon sane of unsane is. Het doet een beetje denken aan Martin Scorsese’s Shutter Island, waarin Leonardo DiCaprio iets soortgelijks meemaakt.

iPhone-camera

En wat de film al helemaal bijzonder maakt is het feit dat het compleet is geschoten op een iPhone. Hoewel Steven Soderbergh niet de eerste filmmaker is die deze techniek gebruikt. And Uneasy Lies the MindTangerine en de Oscar-winnende documentaire Searching for the Sugarman zijn voorbeelden van films die ook geheel met een iPhone zijn gefilmd.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Steven Soderbergh

Het is geen verassing dat uitgerekend Steven Soderbergh voor deze manier van filmen kiest. De regisseur staat bekend om zijn revolutionaire manier van werken. Hij won met zijn eerste film Sex, Lies and Videotape (1989) op 26-jarige leeftijd de Palme d’Or op het filmfestival van Cannes en maakte experimentele films zoals Schizopolis (1996) zonder lineaire vertelstructuur en Bubble (2005), een film zonder script en met onprofessionele acteurs.

Niet te vergeten de vorige maand gelanceerde HBO-serie Mosaic, een klassiek murder mystery in een onconventioneel jasje. De serie is namelijk ook te streamen via een interactieve app, waarbij de kijker het perspectief en bijbehorend verhaal bepaalt. Grensverleggende concepten zijn dus niets nieuws voor Steven Soderbergh. En dat voor een regisseur die in 2013 aankondigde met pensioen te gaan.

Wij zijn erg benieuwd naar deze film! De release in ons land staat gepland voor 3 mei.

Lees verder