films over zoetigheid
films over zoetigheid

Van deze vijf films krijg je zin in zoet #kijktips

Je hoeft in deze tijd maar een supermarkt in te lopen of je struikelt over de pepernoten en chocoladeletters. We krijgen er spontaan een sugar rush van! Datzelfde effect hebben iconische scenes zoals de chocoladetaart in Matilda of de apfelstrudel in Inglorious Bastards en Fantastic Beasts and Where to Find Them. En omdat het bikiniseizoen toch voorbij is, hebben we een lijstje gemaakt met vijf films waarbij je het water in de mond loopt. En yes, ze zijn allemaal on demand te zien.

1) Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Genre: fantasie. Regisseur: Tim Burton Met o.a. Johnny Depp, Freddie Highmore en David Kelly.

Omring je met een wereld vol zoetigheid. Rivieren van chocola en bomen van snoep, bestond het maar echt? Net zoals in de film Charlie and the Cholocate Factory. Dé ultieme film vol suikergoed.

Bron: 2005 Warner Bros. Entertainment Inc.

Wist je dat er in sommige snoepwinkels zoals Jamin en online Wonka snoep te koop is? Hierdoor kan je zelf de chocolade uit de chocoladerivier proeven.

Charlie and the Chocolate Factory is o.a. te zien op Google Play, KPN en Telfort.

2) Marie Antoinette (2006)

Genre: biografie, drama, geschiedenis. Regisseur: Sofia Coppola. Met o.a. Kirsten Dunst, Jason Schwartzman en Rip Torn. 

De film gaat over het leven van de losbandige, Franse koningin Marie Antoinette. In de film word je omringd met zoete- en pastelkleuren. Ook houdt de koningin erg van zoetigheid zoals overheerlijke taartjes. Zoals in deze scene:

Te zien op o.a. Pathé Thuis.

Let them eat cake

Marie Antoinette

3) Alice in Wonderland (2010)

Genre: fantasie. Regisseur: Tim Burton Met o.a. Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter.

Naast zoete kleuren zijn er ook genoeg zoete hapjes te vinden in de film. In het begin van de film moet Alice koekjes eten om door de deur naar Wonderland te passen. Hier wordt ze door de Mad Hatter begroet met een echte tea-party. De schattige kopjes en fantasierijke dieren maken de scene dan ook erg gezellig. Geef mij ook maar een high tea (party)  met de Mad Hatter.

Bron: Film Frames Disney Enterprises, Inc.

In Tokyo zit een Alice in Wonderland concept store. Hier koop je de drankjes en koekjes die je in de film ziet. En daar krimp je niet van 🙂

Te zien op o.a. Moviemax, Telfort en Online.nl.

4) The Grand Budapest Hotel (2014)

Genre: komedie. Regisseur: Wes Anderson. Met o.a. Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Saoirse Ronan en Tony Revolori.

Regisseur Wes Anderson houdt van kleur en dat zie je goed terug in deze film. De suikerzoete taartjes Courtesan au Chocolat van Mendl spelen een niet te onderschatten rol in de film. Ze worden zelfs de gevangenis in gesmokkeld. Hoewel de fictieve Herr Mendl zijn recept nooit zou delen, doet Wes (go Wes!) dat wel. Kijk eerst de film en sla dan aan het bakken.

Te zien op o.a. Google Play, Pathé Thuis en Ziggo Movies & Series.

Vind je dit een leuke film en ben je benieuwd naar meer films van regisseur Wes Anderson lees dan ook dit artikel met onze favoriete films van deze regisseur.

5) Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Genre: fantasie. Regisseur: Alfonso Cuaron. Met o.a. Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint

Chocokikkers, ballonbruisballen, kakkerlak krunchies, smekkies in alle smaken…. In elk Harry Potter film komen wel voor. Te koop in de magische snoepwinkel Honeydukes. Die je overigens zelf ook kunt bezoeken in de magische wereld van Harry Potter Universal Studios. Of je bestelt het gewoon online in de Warner Bros shop. Kan ook.

What’s your favorite Honeydukes sweet? #WizardingWorldHollywood (Photo by: @thisneedsasnap)

A post shared by Universal Studios Hollywood (@unistudios) on

Te zien op o.a Pathé Thuis, Ziggo.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

bonus – Sex and The City (1998-2004)

Genre: romantiek, komedie. Regisseur:Darren Star. Met o.a. Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon en Kim Cattrall. 

Als je een Sex and the City fan bent heb je vast wel van de Magnolia Bakery gehoord. Maar wist je ook dat deze bakkerij gewoon echt bestaat? Je vindt hem in New York en koopt er de lekkerste cupcakes. Je moet alleen wel rekening houden met behoorlijke rijen.

Sex and the City kijk je via Ziggo Movies & Series.

 Bron afbeelding boven artikel: Fox Searchlight Pictures

Lees verder