Videoland Oktober
Videoland Oktober

Videoland: nieuw in oktober #kijktips

Het is het begin van een nieuwe maand en dat betekent een nieuwe lading kijkmateriaal on demand! Videoland heeft weer een stapel nieuwe films en series voor je in petto en wij zochten er een aantal uit die wij in elk geval op onze ‘te-kijken-lijst’ zetten.

Series

Babylon Berlin

Genre: Misdaad | Regie: Henk Handloegten e.a. | Cast: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch, Waléra Kanischtscheff e.a.

Babylon Berlin is de duurste Duitstalige serie ooit gemaakt (40 miljoen voor 16 afleveringen!), dus daar mag je wel wat vanverwachten. De serie is gebaseerd op de bestsellers van Volker Kutscher en speelt zich af in de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal volgt de Duitse detective Gereon Rath die naar Berlijn wordt gestuurd om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub die door de Russische maffia wordt beheerd. De trailer hieronder belooft veel goeds!

Vanaf 14 oktober – elke zaterdag een nieuwe aflevering

Duitse series zijn populair in ‘on demand land’. Vanaf 1 december komt Netflix met Dark.

Acquitted

Genre: Misdaad | Regie: Geir Henning Hopland e.a. | Cast: Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Anne Marit Jacobsen, Ellen Dorrit Petersen e.a.

Acquitted (originele titel: Frikjent) is een Noors tiendelig drama. En yes wij zijn gek van Scandinavische misdaadseries! Het verhaal volgt Aksel Borgen, een succesvol zakenman die terugkeert naar zijn geboorteplaats waar hij twintig jaar eerder, op 18-jarige leeftijd werd vrijgesproken op moord op zijn toenmalige vriendin Karine. Na jaren te hebben doorgebracht in Azië keert hij terug naar Noorwegen om een energiebedrijf te redden van faillissement. Zijn terugkeer haalt oude wonden open; niet iedereen in het dorp is overtuigd van zijn onschuld.

Vanaf 7 oktober – 2 seizoenen

The Good Fight

Genre: Politiek drama | Regie: Jim McKay e.a. | Cast: Christine Baranski, Rose Leslie, Erica Tazel, Cush Jumbo e.a.

Oké, deze serie is al sinds eind september te zien, maar we stoppen hem er toch bij! The Good Fight is het vervolg op The Good Wife. Diane Lockhart is in een zwart gat terecht gekomen en zit financieel aan de grond. Als ze ook haar baan verliest bij Lockhart & Lee probeert ze samen met haar petekind Maia en Lucca Quinn hun repetities te herstellen. Als fans van The Good Wife zijn wij benieuwd naar deze nieuwe serie, en ook leuk: Rose Leslie (Ygritte uit Game of Thrones) speelt een van de hoofdrollen!

Vanaf 29 september – 1 seizoen

No Offence

Genre: Drama, Zwarte Komedie | Regie: Catherine Morshead e.a. | Cast: Joanna Scanlan, Elaine Cassidy, Alexandra Roach, Will Mellor e.a.

No Offence is een politieserie van de makers van Shameless. De serie volgt het politieteam van de Manchester Metropolitan Police, met aan het hoofd de keiharde commissaris Viv Dearing. Het team krijgt te maken met brandstichting, drugsbendes, neo-nazi’s en brute moordenaars in Manchester. Een serie waarin misdaad en humor perfect wordt gecombineerd!

Vanaf 27 oktober – 2 seizoenen

Films

Hallo Bungalow

Genre: Komedie | Regie: Anne de Clerq | Cast: Lies Visschedijk, Eva van der Gucht, Anne-Marie Jung e.a.

Hallo Bungalow is een komedie van Anne de Clercq uit 2015. In suf vakantiepark De Lusthove werken drie vrouwen die hun leven meer dan zat zijn. Ze besluiten de criminele parkmanager te chanteren om voldoende geld te verdienen voor een nieuw leven. Hun baas blijkt een geducht tegenstander en huurt twee low-budget huurmoordenaars in om zijn chanteerders te vinden. De vrouwen moeten alles op alles zetten om te overleven.

Vanaf 3 oktober

Misschien ook interessant: Hoe ziet een werkdag van regisseur Anne de Clercq eruit? #InHerShoes

Foxcatcher

Genre: Drama | Regie: Bennett Miller | Cast: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo e.a.

Foxcatcher is een psychologisch drama uit 2014 met in de hoofdrollen Steve Carell, Channing Tatum en Mark Ruffalo. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch worstelkampioen Mark Schultz (Tatum), die uit de schaduw van zijn broer Dave (Ruffalo) probeert te treden door samen te werken met de excentrieke en schizofrene multimiljonair John du Pont (Carell). Een samenwerking die leidt tot web van paranoia en verraad. Foxcatcher kreeg vijf Oscarnominaties en regisseur Bennett Miller won op het filmfestival van Cannes de prijs voor beste regie.

Vanaf 30 oktober

Knielen op een Bed Violen

Genre: Drama | Regie: Ben Sombogaart | Cast: Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema e.a.

Knielen op een Bed Violen is een film van Ben Sombogaart uit 2016, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Siebelink. Jeugdliefdes Hans (Barry Atsma) en Margje Sievez (Noortje Herlaar) leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras (Marcel Hensema) tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. Terwijl hij steeds meer in de ban raakt van het geloof, verliest hij het zicht op de werkelijkheid en glijd steeds meer weg in de macht van de sekte.

Vanaf 24 oktober

Afbeelding boven artikel: Babylon Berlin (2017)

Lees verder