Thanksgiving
Thanksgiving

Friends-giving: vijf keer Thanksgiving op zijn best

Het is Thanksgiving in de VS. Daar doen wij natuurlijk niet aan in Nederland, maar dankzij de talloze films en televisieseries waar het in gevierd wordt, krijgen wij deze feestdag toch ook een beetje mee. Mijn persoonlijke Thanksgiving herinneringen zijn vooral ingevuld door Friends afleveringen. De serie besteden alle tien seizoenen in meer of minder mate aandacht aan de feestdag. Ter ere van deze dag hebben we de meest memorabele Friends-giving momenten op een rijtje gezet. En omdat al die feestdagen toch enigszins op elkaar lijken, alvast wat handige tips voor de feestdagen straks die we hebben kunnen opsteken van de serie.

1 – Cold Turkey

De vrienden kijken terug naar hun meest verschrikkelijke Thanksgiving, wat tot een aantal hilarische flashbacks leidt. Zoals Joey die om Chandler te laten schrikken een kalkoen op z’n hoofd zet, maar ‘m vervolgens er niet meer af krijgt. Aan het einde van de aflevering doet Monica hetzelfde om Chandler op te vrolijken, wat hem er toe brengt voor het eerst “I love you” te zeggen.

Lesson learned: de meest verschrikkelijke feestdagen leveren later de beste verhalen op.

“The One With All The Thanksgivings” seizoen 5

2 – “You are my Everest”

Monica wil dit jaar geen kalkoen maken omdat maar drie mensen deze zouden eten. Joey staat er echter op. Desnoods eet hij dat beest wel in z’n eentje, want als Tribbiani’s één ding kunnen, dan is het eten. Levert een paar leuke momenten op. Naast het moment waarop hij voorafgaand aan het diner met een zak chips komt aanzetten, en hij Monica na een verbaasde reactie even uitlegt hoe het menselijke lichaam werkt dat moet opwarmen: “eating chips is like stretching”, zijn er nog wat mooie momenten, zoals onderstaand.

Lesson learned: altijd kleding aantrekken die meegeeft. Elastiek is your friend.

En wanneer hij de zwangerschapskleding tot ‘Thanksgiving Pants’ maakt.

“The One Whith the Rumor” seizoen 8

3 – “It tastes like feet”

Rachel maakt voor het desert een traditionele engelse ‘Trifle’. Maar omdat twee blaadjes aan elkaar geplakt zijn, wordt de helft van het recept een ‘Sheperd’s pie’. Om haar gevoelens te sparen en omdat de mannen snel door naar een feestje willen, vertellen ze de fout niet aan Rachel en eten ze het braaf op, alhoewel het dus volgens Ross naar ‘voeten’ smaakt. Alleen Joey ziet het probleem niet.

Lesson learned: altijd de chef complimenteren, ook als het heel vies smaakt.

“The One Where Ross Got High” seizoen 6

4 – “Potatoes are ruined, potatoes are ruined, potatoes are ruined”

De eerste Friends-giving viel eigenlijk compleet in het water. Door omstandigheden zijn ze ongepland allemaal bij elkaar. Zoals Joey die niet naar zijn familie kan omdat ze denken dat hij een SOA heeft nadat hij als model een klusje heeft aangenomen en nu door de stad hangt met posters “what Mario isn’t telling you”. Door een kleine miscommunicatie heeft niemand de sleutel meegenomen als ze op het dak de ontsnapte Underdog ballon willen bewonderen en al het eten brandt aan. Tot vreugde van Chandler, die een hekel heeft aan Thanksgiving, zitten ze gezellig aan de tosti’s en hij maakt een toast over dat hij weet dat het feest voor iedereen eigenlijk ‘mislukt’ was, maar voor hem was dit de perfecte Thanksgiving.

Lesson learned: alles draait om de mensen met wie je het viert.

“The One Where Underdog Gets Away” seizoen 1

5 – “Bring on the yams”

Ook wel bekend als de aflevering met Brad Pitt. Hij had een gastrol als Will, die tijdens de Middelbare school met beste vriend Ross  een ‘I-hate-Rachel-Greene-club’ oprichtten. Hij was vroeger blijkbaar niet zo populair, maar is nu toch goed opgedroogd, vindt Monica. En Phoebe.

Lesson learned: je weet nooit wie er nog meer uitgenodigd is, neem die lipgloss dus maar mee.

“The One with the Rumor” seizoen 8

Quiz

Friends blijft een geweldige serie waar ik in ieder geval dankbaar voor ben. Als je zelf nog even je Friends-giving kennis wil testen, dan nog een leuke quiz.

Tip voor de feestdagen: DVD-box met alle afleveringen van Friends.

Volg Girls in Films op Facebook voor meer legendarische momenten in series.

 

Lees verder