filmlocaties Lara Croft
filmlocaties Lara Croft

Voel je net Lara Croft op deze 5 filmlocaties.

Vanaf 18 juli is de actiefilm Tomb Raider met Alicia Vikander als Lara Croft verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. In de Tomb Raider films komt Lara Croft op de meest toffe plekken over de hele wereld. Waan je in het leven van Lara op deze locaties. Welke is jouw favoriet?

In samenwerking met Warner Bros.

1 – Angkor Wat, Cambodja

Deze locatie werd gebruikt in de eerste Tomb Raider film (Lara Croft: Tomb Raider – 2001) met Angelina Jolie in de hoofdrol. Angkor Wat is een eeuwenoud tempelcomplex in Cambodja die al in de 12e eeuw gebouwd werd en nu het grootste religieuze monument ter wereld is. Wanneer je over het magische complex rondloopt word je vanzelf in de rol van Lara Croft getrokken. Het complex staat wel bekend als erg toeristisch, bezoek daarom de wat minder bekende Angkor Thom.

2 – Santorini, Griekenland

foto: Alex Bailey – © 2003 Paramount Pictures

Dit prachtige Griekse eiland, wat vooral bekend staat door zijn witte gebouwen, was de filmlocatie voor de openingsscène van de tweede Tomb Raider (Tomb Raider: The Cradle of Life – 2003) film . Dit eiland leent zich perfect voor een romantische wandeling door de schattige straatjes om vervolgens te genieten van een schitterende zonsondergang. Wil je de volledige Lara Croft ervaring, huur dan een jetski en scheur over het felblauwe water net als in de bekende scène.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

3 – Amboseli National Park, Kenia

Het Amboseli National Park in Kenia was met zijn vulkanische kliffen, enorme bergen en een grote hoeveelheid wildlife het decor voor een aantal scènes uit de tweede Tomb Raider film. Het park is door zijn relatief vlakke en uitgestrekte natuur perfect voor het spotten van exotische dieren. Een tour door het park, scheuren met een jeep geeft je een echte Tomb Raider ervaring.

Foto: Alex Bailey – © 2003 Paramount Pictures

4 – Tafelberg, Zuid-Afrika

In de laatste Tomb Raider film, met Alicia Vikander in de hoofdrol, zijn veel scènes opgenomen in Zuid-Afrika. Van de locaties is de Tafelberg toch wel een van de mooiste. Met zijn plek in de zeven nieuwe wonderen der natuur, zou hij eigenlijk in elk lijstje moeten staan. Als echte Tomb Raider fan wordt er wel van je verwacht dat je de 800 treden te neemt, echter vindt niemand het erg als je de kabelbaan neemt.

5 – Wilton House, Engeland

Dit eeuwenoude huis werd gebruikt voor de meest recente Tomb Raider film. Het sprookjeshuis is al jaren een favoriete hotspot voor regisseurs, zo zijn er al 18 films en 23 series opgenomen. Waaronder ook The Crown. Dat is niet zo gek, want het is een absoluut plaatje.  

Meer filmlocaties uit The Crown vind je in dit artikel.

filmlocaties Lara Croft
© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.

Tomb Raider is vanaf 18 juli verkrijgbaar op 4K Ultra HD Combo Pack, 3D Blu-Ray™ Combo Pack, Blu-Ray™ Combo Pack en DVD.

Lees verder