Voeten omhoog. De GiF-gids van week 50

Welke films zijn er op TV en welke films zijn er daarvan de moeite waard? Girls in Film heeft het weer voor je uitgezocht. Als je van Lord of the Rings en Tolkin houdt, kom je deze week aan je trekken. Alle drie de delen van The Hobbit worden namelijk uitgezonden. Op woensdag, donderdag en vrijdag telkens een deel bij SBS 6 om 20.30 uur. Ook een beetje in hetzelfde genre zijn Stardust op maandag bij SBS 8 en Maleficent op dinsdag bij SBS6. Hieronder de GiF-gids van week 51.

Maandag 12 december

20:30 NET 5 – Bridget Jones’s Diary (2001)

Met Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Celia Imrie, James Faulkner

Op haar 32ste verjaardag komt Bridget Jones erachter dat ze nog niet veel heeft bereikt in haar leven. Ze rookt aan de lopende band, drinkt meer dan goed voor haar is, en haar liefdesleven is onbestaand. Om zichzelf te motiveren koopt ze een dagboek waarin ze al haar belevenissen neerschrijft. Ettelijke pagina’s gaan over haar aantrekkelijke maar onbetrouwbare baas Daniel Cleaver, met wie ze ongegeneerd flirt. En dan is er nog Mark Darcy, een saaie advocaat die Bridgets hart maar al te graag voor zich wil winnen.

De eerste van de Bridget Jones films. Prima manier om bij te komen van de eerste werkdag.

Dinsdag 13 december

20:30 SBS9 – Shall we Dance (2004)

Met Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Lisa Ann Walter, Stanley Tucci

John Clark is een succesvolle advocaat met een leuk gezin, maar toch heeft hij het gevoel dat hij iets mist in zijn leven. Hij is geïntrigeerd door Paulina, een mooie vrouw die hij vaak door het raam van een dansschool ziet staren terwijl hij naar huis wandelt. John besluit er stiekem danslessen te gaan volgen in de hoop Paulina te ontmoeten. Naarmate John meer lessen volgt, krijgt hij de dansmicrobe toch te pakken.

Zin in nog meer dans? Dit zijn volgens ons de beste dansfilms van de 00’s.

Woensdag 14 december

20:30 RTL 4 – Hachi: A Dog’s Tale (2009)

hachi

Met Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Sarah Roemer, Jason Alexander

Wie laat een kleine, schattige puppy nu alleen achter op een koud treinperron? Professor Parker kan het niet over zijn hart krijgen en neemt de gevonden Japanse Akita mee naar huis. De twee wandelen iedere dag samen naar het station en wanneer Parker ’s avonds weer aankomt, zit Hachi hem al op te wachten. Wanneer Parker op een dag niet terugkeert, keert Hachi negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station terug om zijn baasje alsnog op te wachten.

Dit is de favoriete zielige film van Jill. Je gaat vast en zeker huilen, vooral als je een hondenmens bent.

Donderdag 15 december

20:30 NET 5 – The Holiday (2006)

Met Cameron Diaz, Edward Burns, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

Amanda Woods is de eigenares van een succesvol Amerikaans reclamebureau. Ze heeft genoeg van mannen en wil een nieuw hoofdstuk in haar leven aanvatten. Iris Simpkins zit in hetzelfde schuitje. Deze journaliste woont op het Britse platteland. Beide vrouwen komen in contact met elkaar via het internet en besluiten twee weken van huis te wisselen. Eens aangekomen in Californië raakt Iris al snel bevriend met scenarist Arthur en componist Miles. Ondertussen maakt Amanda in Engeland kennis met Graham, de knappe broer van Iris.

Favoriete kerstfilm van Vivian. Hij kan eigenlijk het hele jaar en blijft altijd leuk.

THE HOLIDAY

Vrijdag 16 december

22:05 CANVAS – Behind The Candelabra (2013)

Voor Elvis, Elton John, Madonna en Lady Gaga was er Liberace: virtuoos pianist, waanzinnig entertainer en flamboyante toneel- en tv-ster. Een wereldberoemd performer met een unieke flair die hem geliefd maakte bij zijn trouwe fans. In de zomer van 1977 voegde hij daar nog een spectaculair liefdesleven aan toe, nadat de knappe Scott Thorson zijn kleedkamer inliep na een show in Las Vegas. Ondanks hun leeftijdsverschil en ogenschijnlijk verschillende werelden, begonnen de twee een stormachtige liefdesgeschiedenis.

Met Michael Douglas, Matt Damon, Eric Zuckerman, Scott Bakula, Garrett M. Brown

Matt Damon zoals je hem nog nooit hebt gezien. Heerlijke film.

00:00 NPO 2 – Lunchbox (2013)

Met Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Lillete Dubey, Nakul Vaid

Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan. Wanneer Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie.

Zaterdag 17 december

07:00 NPO3  Pim & Pom (2014)

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Prima voor als de kids vroeg wakker zijn. 

hell20:00 NPO 3 – De Hel van ’63 (2009)

Met Chantal Janzen, Cas Jansen, Willeke van Ammelrooy, Chava Voor In ’t Holt, Chris Zegers

Ondanks de extreem lage gevoelstemperatuur besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media en met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren, bevinden zich de gedeserteerde soldaat Henk, boerenzoon Sjoerd, ontslagen arbeider Kees en verpleegkundige Annemiek. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht als één van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Als je van extreme kou en de Elfstedentocht houdt.

00:10 NPO2 – Atlantic (2014)

Met Fettah Lamara, Thekla Reuten, Mohamed Majd

Taha, een Marokkaanse surfer, reist langs de Atlantische kust naar Europa… op zijn windsurfplank. Hij maakt een reis van 750 kilometer, in een poging zijn leven zin te geven. Hoe verder de wind hem wegvoert van huis, hoe zwaarder de reis wordt en hoe meer hij beseft wat hij allemaal moet opgeven voor zijn droom.

Volg Girls in Film ook op Facebook en Instagram en ontkom zo nooit aan je dagelijkse portie movies!

 

Foto boven artikel: Bridget Jones’s Diary

Bron: tvgids.tv

Lees verder