Voorschot op ‘Rotterdam, I Love You’

In 2015 werd al bekend dat Rotterdam de vierde stad in ‘the Cities of Love’-serie is. Eerder verschenen al de succesvolle projecten ‘Paris J’taime’, ‘New York, I Love You’ en ‘Rio, I Love You’. Voor wie er nog niet mee bekend is, het concept is het volgende; er worden per stad diverse korte films gemaakt met bekende filmmakers waarin de liefde centraal staat.

Sterrencast

Deze verschillende verhalen vormen samen een film en zijn een ode aan de stad, de mensen én de liefde. Voor Rotterdam, I Love You zijn al een aantal acteurs bekend gemaakt waaronder: Halina Reijn, Nasrdin Dchar, Gaite Jansen, Maryam Hassouni, Ricky Koole, Katja Herbers en Benja Bruijning. De opnames gaan in juni van start.

Rotterdam Draait Door

De Wereld Draait Door kon echter niet wachten en nam een voorschot. Want met de start van het International Film Festival Rotterdam staat de stad momenteel weer volop in het teken van film. Mathijs van Nieuwkerk en zijn team hebben drie Rotterdamse filmmakers gevraagd om hun variant van een liefdesverhaal in Rotterdam te verfilmen. In de aflevering van gisteren werden de drie korte filmprojecten gepresenteerd. Hieronder het resultaat:

Ruben Broekhuis – Huwelijk

Is dit echt?!?!

Rien Bexkens – Humor 

Hij moest een weten…

Marc Eikelenboom – Brugwachter

#aandoenlijk.

Klik hier voor het hele item met de Rotterdamse regisseurs in De Wereld Draait Door.

Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven.

Terugblik naar de voorgangers

Op het eindresultaat van het project Rotterdam, I Love You moeten we nog even wachten. De première staat namelijk gepland in februari 2018. Tot die tijd kun je uiteraard de andere drie films alvast bekijken:

Paris, Je T’aime (2006)

Met Elijah Wood, Gaspard Ulliel, Gérard Depardieu, Hippolyte Girardot, Juliette Binoche, Ludivine Sagnier, Nathalie Portman en Steve Buscemi

New York, I Love You (2008)

Met Natalie Portman, Shia LaBeouf en Orlando Bloom

Rio, I Love You (2014)

Met Ryan Kwanten, Rodrigo Santoro, Emily Mortimer en Basil Hoffman. 

 

Lees verder