Stranger Things 2
Stranger Things 2

Waarom het internet juicht dat Stranger Things 2 eraan komt

Stranger Things seizoen twee is een feit. De populaire Netflix serie die in 2016 het gesprek was aan onze lunchtafel, krijgt dit jaar een vervolg. Als je het eerste seizoen nog niet hebt gezien, dan komt de trailer wat vaag over waarschijnlijk. Wij hebben hieronder een kleine uitleg van seizoen één voor als je ook een idee wilt krijgen van what the fuss is about. Natuurlijk, vrij van ‘grote’ spoilers. Bekijk hier de teaser van Seizoen twee: 

Stranger, wat?

Stranger Things gaat over een groep scholieren die verwikkeld raakt in een groot mysterie. Voor iedereen die als kind films als E.T., The Body of Close Encounters heeft gezien, is deze serie een nostalgisch feestje. Stranger Things speelt zich af in de jaren tachtig en geeft een grote knipoog naar de thrillers en horror films van toen. De openingsscène laat je kennismaken met vier van de hoofdrolspelers: Mike, Dustin, Lucas en Will. Ze spelen een potje ‘Dungeons and Dragons’, een populair spel dat draait om de fantasie van de spelers. De spelers moeten door samen te werken een monster verslaan. Al snel verandert hun eigen leven in een spel van leven en dood. Hun vriend Will raakt namelijk aan het einde van de pilot vermist. Niemand weet wat er met hem is gebeurd. Mike komt vervolgens een mysterieus meisje tegen dat zichzelf ‘Eleven’ noemt. Al gauw denken de jongens dat zij iets met de verdwijning van hun vriend te maken heeft. Maar wat… 

Een uitleg over de teaser:

Leggo my eggos

De trailer opent met een reclame voor het product ‘eggos’. Dat is een referentie naar Eleven, door Mike omgedoopt tot ‘El’, die in de serie geobsedeerd is door deze ontbijtwafels uit de diepvries. Eleven is weggelopen en was nooit eerder in de buitenwereld. Ze weet niet goed hoe het daar werkt, steelt een stapel eggo-dozen uit een winkel en verstopt zich in Mike’s huis. Ze spreekt amper en is erg schuw tegenover mensen. Mike vormt uiteindelijk een band met haar. Ook de andere jongens leren haar, en haar liefde voor eggos, kennen. Met de hulp van Eleven proberen ze te ontrafelen wat er met Will gebeurd is. Hoe meer de jonge vrienden echter te weten komen, hoe ingewikkelder het mysterie wordt.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijk- en trailertips.

The World is Turning Upside Down

Na wat tussenshots krijgen we de tekst ‘The World is Turning Upside Down’. Okay, dit is een middelgrote spoiler. Het advies is om nu een extra tabblad te openen naar Netflix om de serie te kijken. Als je toch wat meer uitleg wilt, lees dan verder. De ‘upside down’ is het parallel universum waar Eleven aan verbonden is. Zij kan met deze wereld communiceren. Mike en zijn vrienden denken dat Will hier is. Wills moeder (gespeeld door actrice Wynona Ryder) is tijdens haar zoektocht naar haar zoon steeds dieper in het paranormale gedoken. Ook zij probeert contact te leggen met Will in ‘The Upside Down’.

Kijk seizoen twee vanaf Halloween

In het tweede seizoen gaan Mike en zijn vrienden op zoek naar het monster in de ‘Upside Down’ om hun vriendin Eleven en vriend Will te helpen. Benieuwd naar deze serie vol avontuur, spanning en een vleugje gezonde horror? Het eerste seizoen staat helemaal op Netflix. Seizoen twee komt pas vanaf Halloween dit jaar uit. Genoeg tijd dus om zelf op ontdekking te gaan in de mysterieuze wereld van  ‘The Upside Down’. Wees niet bang, de serie is dan wel spannend, maar het aantal bloederige moorden is zeer beperkt, in tegenstelling tot wat je ziet in een serie als The Walking Dead. Je zit zeker aan de bank gekluisterd.

Lees verder