Waarom <i>Younger</i> de leukste romcom-serie van Videoland is

Waarom Younger de leukste romcom-serie van Videoland is

Soms heb je van die zeldzame momenten dat je gewoon wat aan het scrollen bent door het eindeloze VoD-aanbod en plotseling op iets fantastisch stuit. Dit gebeurde me toen ik al dan niet per abuis op de serie Younger klikte op Videoland. Een paar dagen – en weinig slaap – later had ik alle seizoenen er doorheen gebinged. En op 6 juni start seizoen 5! YES. Heb je nog geen idee waar ik het over heb? Dan leg ik je in dit artikel haarfijn uit waarom je NU de serie moet bingen.

Ben je al klaar voor seizoen 6? Lees dan dit artikel!

40 going on 26

De 40-jarige Liza (Sutton Foster) is na een scheiding zo goed als blut en werkloos. Haar dochter vertrekt naar India om te studeren en Liza probeert zich weer in het werkende leven te storten. Maar dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht na een pauze van 15 jaar. De concurrentie is moordend en bovenal voornamelijk younger.

Op aanraden van beste vriendin Maggie (Debi Mazar) doet ze zich – na een make-over – bij een volgend sollicitatiegesprek voor als 26-jarige. En het werkt! Ze wordt aangenomen en komt te werken bij een uitgeverij als assistente van Diana (Miriam Shor). Ondertussen raakt Liza verstrikt in een web van leugens, al helemaal wanneer ze goed bevriend raakt met haar twentysomething collega Kelsey (Hilary Duff) en de knappe twentysomething tattooartist Josh (Nico Tortorella) ontmoet.

Een recept voor dramatische wendingen en hilarische situaties. Dit zijn mijn vijf redenen waarom Younger de leukste romcom-serie van Videoland is!

#1 Sex and the City vibes

Younger is gemaakt door tv-veteraan Darren Star, die ook verantwoordelijk is voor successeries als Sex and the City, Beverly Hills 90210 en Melrose Place. Ook SATC-styliste Patricia Field zit aan de serie verbonden, dus de fabulous outfits vliegen je om de oren! Daarbij speelt de serie zich af in New York City inclusief skylines, hipsterbars en hippe events.

#2 Fantastische cast

De cast van Younger bestaat uit een groep getalenteerde acteurs die met elkaar een fantastische chemie hebben. Misschien ook dankzij het feit dat ze in real life ook goed bevriend zijn. De hoofdrol wordt gespeeld door tweevoudig Tony-winnares Sutton Foster. En ook Hilary Duff speelt een grote rol! Zelf was ik in mijn tienerjaren nogal een fervent Lizzie McGuire-fan (ik heb letterlijk bladzijden in mijn dagboek waarin ik boos opschrijf dat de televisie stuk is en ik dus niet Lizzie McGuire kan kijken – oh the struggles of a ten-year-old). Dus om Hilary Duff terug op tv te zien brengt een dosis nostalgie met zich mee. Daarbij zijn het stuk voor stuk gewoon goede acteurs die komische bruisende personages spelen.

#3 Humor, drama en millennials

Younger heeft de perfecte mix van humor en drama. De dialogen zijn grappig en scherp en literaire referenties naar bekende titels en schrijvers komen meer dan eens voorbij. Zo bestaat er een personage met de naam Edward L.L. Moore, schrijver van de boekenreeks Crown of Kings. Doet een belletje rinkelen? Naast literaire referenties is Younger ook niet vies van popculturele verwijzingen (wat weer doet denken aan Gilmore Girls).

Liza herbeleeft haar twenties, maar wel in een ander tijdperk – het millennial-tijdperk. Dat zorgt voor grappige situaties, wanneer ze ter promotie van een boek bijvoorbeeld moet twitteren als Jane Austen zonder te weten dat hashtags cruciaal zijn, of wanneer ze te maken krijgt met afkortingen als ROFL en LMAO. Daarbij worden millennials geregeld op de hak genomen met overdreven social media slang, eco-friendly menstruatiecups en mindful kleurboeken voor volwassenen.

#4 Eye-candy

Oké, dit is toch ook wel écht noemenswaardig. Er spelen gewoon hele knappe mannen in de serie!

Well HELLO Nico Tortorella (mijn nieuwste crush)

I mean…

#5 Female friendship

Hoewel de premisse van de serie draait om de leugen die Liza vertelt, gaat de serie nog veel meer over female friendship. De serie zit vol toffe gedreven vrouwen die vechten voor wat ze willen en hun dromen najagen. En dat werkt best wel inspirerend. Waar andere series de focus soms meer leggen op een bitchy dynamiek, zijn de vrouwen in Younger er om elkaar te supporten. Daarbij is het tof om meerdere ‘generaties’ vrouwen te zien, wat de serie relatable maakt – of je nu in je twenties of forties bent.

Trailer

Younger is een hartverwarmende en verfrissend eerlijke serie met de juiste dosis drama en humor met een zeer hoog binge-gehalte dankzij de 20 minuten durende afleveringen. Benieuwd geworden? Kijk hieronder de trailer van seizoen 1. Of ben je wel al bekend met de serie? Kijk dan hier naar de trailer van het nieuwste seizoen, die 6 juni op Videoland verschijnt.

Foto boven artikel: Videoland

Lees verder