War Machine; absurdistische Netflix komedie met Brad Pitt

War Machine is een nieuwe absurdistische komedie over de ‘war on terror’ in Afghanistan. Brad Pitt speelt in deze Netflix Original film vier sterren generaal McMahon die door de NATO wordt aangewezen de oorlog in Afganistan te beëindigen. De film is gebaseerd op het boek The Operators: The Wild & Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan van wijlen journalist Michael Hastings.

Grote namen

Het feit dat Brad Pitt’s wenkbrauwen de zwaartekracht lijken te tarten, verraadt al dat dit geen serieuze oorlogsfilm is. Ook had hij zo na deze film de hoofdrol in film over het leven van Ellen Degeneres kunnen spelen. Pitt wordt tijdens deze film op de hielen gezeten door een journaliste (gespeeld door Tilda Swinton). Zij wil niets liever dan de rocksterrenstatus van McMahon kapot maken. Sir Ben Kingsley speelt de rol van de Afghaanse leider. Bij elkaar hebben deze drie acteurs hebben meer dan zeventig films op hun naam staan. Echte filmveteranen dus. Ook ‘onze’ Gijs Scholten van Aschat heeft een (kleine) rol in deze serie. Hij is te zien als Nederlands contractant.

Producent Pitt

Naast hoofdrolspeler is hij ook producent bij deze film. Dat deed hij met zijn productiebedrijf Plan B. Dit is niet de eerste keer dat Pitt als producent zijn handen uit de mouw steekt voor Netflix. Wist jij bijvoorbeeld dat hij een executive producer is van The OA?

Verder is er helaas niet heel veel bekend over het verhaal van de film. Wij zijn in ieder geval blij dat Brad weer in een komedie te zien. 26 mei is hij te zien via Netflix.

Afbeelding: Photo by Francois Duhamel – © 2017 – NETFLIX

 

Lees verder