GiF-gids week 46
GiF-gids week 46

Wat is er op TV? GIF-gids week 46

Omdat het “primetime-televisie-gevoel” iets is wat je moeten koesteren, hebben we ook deze week weer een selectie gemaakt van het filmaanbod op de Nederlandse (en een beetje Belgische) tv. Hierbij dus de GiF-gids week 46.

Ben Affleck all over ….

Op RTL8 zijn er deze week op maandag, dinsdag, woensdag én vrijdag, films te zien met Ben Affleck in de hoofdrol. Denk aan Jersey Girl, Bounce en Changing Lanes. Niet zijn beste films. Waardoor wij ze ook niet aan iedereen zullen aanraden. Maar voor de Ben-liefhebber ongetwijfeld de moeite waard. RTL8 dus.

Dinsdag 15 november

20:30 SBS9Music and Lyrics (2007)

Genre: Romantische Komedie

Met Hugh Grant, Drew Barrymore, Scott Porter, Billy Griffith, Brad Garrett

GiF-gidsPopzanger Alex Fletcher is al enkele jaren op zijn retour. Zijn gloriedagen uit de jaren 80 zijn nog slechts een vage herinnering en hij komt tegenwoordig aan de kost als zanger in pretparken en op kermissen. Wanneer hij van de jonge popdiva Cora Corman de vraag krijgt om samen met haar een album te maken, beseft Alex dat dit zijn laatste kans op een comeback is. Alleen heeft hij al tien jaar geen noot muziek meer geschreven. Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek: zijn huishoudster Sophie blijkt een groot muzikaal talent te zijn. Klik hier voor meer informatie over Music & Lyrics.

Niemand minder dan Dan Karaty verzorgde de choreografie voor deze film. In dit interview lees je over de haat-liefde verhouding tussen Hugh en Dan.

Woensdag 16 november

15:30 NPO3Het Paard van Sinterklaas (2005)

Met het oog op Sinterklaas domineren de Sint en zijn Pieten de keuze op de afstandsbediening weer. Over het algemeen zijn Sinterklaasfilms vrij afschuwelijk. Maar deze film is één van de betere Sint-films en de moeite waard van het meekijken met de kids (met een tijdschrift of je iPad op schoot).

Genre: Familie

Met Ebbie Tam, Jan Decleir, Anneke Blok, Betty Schuurmann, Han Hanyi

Het Paard van Sinterklaas - Gif-GidsWinky is zes jaar als ze naar Nederland komt. Alles is hier anders en ze moet overal ontzettend aan wennen. Haar eerste schooldag is een ramp. Gelukkig vindt ze troost bij Saartje, een oude pony. Als Winky’s moeder onverwacht naar China gaat om voor haar zieke moeder te zorgen, wordt Saartje nog belangrijker voor Winky. Tante Cor, de eigenaresse van Saartje, wil Winky wel leren paardrijden maar dat mag niet van Winky’s vader. Als Saartje plotseling overlijdt, voelt Winky zich ontzettend alleen. Ze wil zo graag een paard, maar hoe komt ze daaraan? Van haar ouders krijgt ze er zeker geen. Dan hoort Winky over Sinterklaas, een goedheiligman die iedereen kadootjes geeft. Winky besluit om hem een paard te vragen.

Volg in de tussentijd Girls in Film op Facebook. Dan krijg je de GiF-gids altijd in je timeline.

Vrijdag 18 november

22:00 CANVAS Lawless (2012)

Genre: Actie

Met Shia LaBeouf, Tom Hardy, Gary Oldman, Mia Wasikowska, Jessica Chastain

Tijdens de drooglegging in de jaren 30 besluiten de drie Bondurant-broers op het Amerikaans platteland van Virginia een illegale drankhandel op te zetten, die met de hulp van lokale crimineel Floyd Banner al snel tot een zeer succesvolle onderneming uitgroeit. Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van de corrupte sheriff Charlie Rakes, die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet.

Zaterdag 19 november

21:20 EENMona Lisa Smile (2003)

Genre: Tragikomedie

Met Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, Dominic West, Marcia Gay Harden

Ook interessant

Julia Roberts

Julia Roberts – ‘Ik ben nooit woest ambitieus geweest’ 

Katherine Watson is een jonge, ongehuwde en ambitieuze lerares die in de herfst van 1953 naar Wellesley College trekt om er kunstgeschiedenis te doceren. Haar liefde voor moderne kunst en haar uitgesproken mening over de rol van de vrouw in de samenleving worden allesbehalve gewaardeerd door haar conservatieve collega’s. Ze spoort haar leerlingen aan om een eigen mening te ontwikkelen en verder te studeren in plaats van meteen te trouwen. Tegen de traditie van de school in. Meer informatie >>

22:05 VERONICAGone in 60 Seconds (2000)

TIP! Deze film is ideaal om samen met man/vriend-lief te kijken. Naast het zwaar mannelijke aspect van deze films (de mooiste auto’s ter wereld en hoe ze gejat worden), is het ook een prima film voor de vrouwelijke bevolking. Dit door de cast – Nicolas Cage en Angelina Jolie -, lekkere muziek en de verhaallijnen rond hun personages. Prima te doen met een hapje en een drankje.

Genre: Actie

Met Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, T.J. Cross, William Lee Scott

GiF-gidsEx-autodief Randall ‘Memphis’ Raines leidt al enkele jaren een rustig leven. Wanneer zijn jongere broer Kip zich in nesten werkt, ziet hij zich verplicht om zijn vroegere activiteiten weer op te nemen. Om zijn broer te redden, moet hij diens opdracht afmaken: vijftig exclusieve wagens stelen in slechts enkele dagen tijd. Memphis doet een beroep op zijn oude team om de auto’s te stelen, maar ondertussen probeert een rivaliserende bende hen te snel af te zijn. Met ook nog de politie op de hielen probeert Memphis het onmogelijke te realiseren.

23:50 CANVASIncendies (2010) 

Genre: Drama

Met Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard, Mohamed Majd

Incendies - Gif gidsDe tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer ze bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. De eerste brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was, en de andere is voor hun broer, van wiens bestaan ze niets afwisten. Jeanne besluit naar het Midden-Oosten te vertrekken om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. Simon is eerst erg terughoudend, maar sluit zich uiteindelijk aan bij de zoektocht naar hun geheime verleden. Samen ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend was door oorlog en haat, als door de moed van een uitzonderlijke vrouw. Meer informatie >>

Zondag 20 november:

09:00 NPO3 De Boskampi’s (2015) 

Deze film, gemaakt door Arne Toonen (man van Birgit Schuurman), is leuk voor jong en oud. Birgit tipte hem al in dit artikel, als film om samen met de kids te kijken. Als je natuurlijk wakker bent om 9:00. Op een zaterdag.

Genre: Familie

Met Thor Braun, Henry van Loon, René van ’t Hof, Meral Polat, Rick Lens

De Boskampi's - Gif gids
Foto: Ray van der Bas 2014

Rik Boskamp, zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden?

20:00 NET5101 Dalmatians (1961)

Dit is de originele animatiefilm. Nostalgie ten top én 102 dalmatians is verder op de avond, namelijk om 22:05 op NET5, ook nog te zien. 

Met Rod Taylor, Betty Lou Gerson, J. Pat O’Malley

Genre: Animatie

Roger schrijft muziek en woont samen met zijn dalmatiër Pongo in Londen. Tijdens een van hun wandelingen ziet Pongo de prachtige dalmatiër Perdy. Het klikt meteen tussen beiden en ook tussen de baasjes – Roger en Anita – slaat de vonk over. Anita is mode-ontwerpster en werkt voor de gemene Cruella De Vil, een extreme liefhebber van bontmantels. Geïnspireerd door de honden ontwerpt Anita een bontmantel met een Dalmatiërmotief. Maar voor Cruella volstaat dit niet, zij wil een vest gemaakt van het echte vel van Dalmatiërs.

Foto boven artikel: Lawless (2012). Photo by Richard Foreman Jr. 2012. The Weinstein Company.

Bron: tvgids.tv

Lees verder