Gif-gids van week 48
Gif-gids van week 48

Wat is er op TV? De GiF-gids van week 48

Op maandag spitten we altijd door de tv-gids. Om voor jou een selectie te maken van films waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn om te kijken. Hierbij de GiF-gids van week 48. Als je fan bent van Batman (voor de goede orde wij zijn dat niet), dan kom je deze week aan je trekken. Batman Begins en Returns zijn namelijke beiden te zien op SBS 9. Respectievelijk op maandag en woensdag.

Dinsdag 29 november

23:15 SBS 9 – Pariah (2011)

Met Adepero Oduye, Pernell Walker, Kim Wayans, Aasha Davis, Charles Parnell

Genre: Drama

Alike, een zeventienjarig Afro-Amerikaans meisje, woont samen met haar ouders en jongere zus in Fort Green, een wijk in Brooklyn. Ze heeft een voorliefde voor poëzie en is een uitstekende student aan de plaatselijke school. Alike is lesbisch en houdt dit stil voor haar familie en vrienden. Hoe dan ook zal er iets moeten veranderen in haar leven.

We hebben deze film zelf niet gezien. En hij komt best laat ook wel voor een dinsdag. Maar het verhaal en de trailer zijn wel echt de moeite waard denken wij om toch te kijken.

Woensdag 30 november

22:30 NET 5No Reservations (2007)

Genre: Romantische komedie

Met Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade

Chef-kok Kate zwaait de plak in een chic restaurant in Manhattan. mv5bmtg4mtmzotk5mf5bml5banbnxkftztywmdi1mji3-_v1_Ze staat bekend als een perfectionistische, harde vrouw. Wanneer ze na de dood van haar jongere zus de zorg over haar negenjarig nichtje Zoe krijgt en Nicholas Palmer, een nieuwe flamboyante souschef, in haar keuken aan de slag gaat, begint ze langzaam te ontdooien.

Deze film vinden wij toch wel één van de leukste films over eten. Hij stond dan ook in onze lijst met de vijf lekkerste films over eten.

Donderdag 1 december

20:30 SBS 6Robin Hood (2010)

Genre: Avonturenfilm

Met Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong

David Appleby - © 2010 Universal Studios
David Appleby – © 2010 Universal Studios

De ervaren boogschutter Robin trekt na de dood van de koning naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marion, die de identiteit en de motieven van de kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Marion te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om gerechtigheid te doen zegevieren.

Robin Hood in de Ridley Scott-versie met Russell Crowe en Cate Blanchett. Iets (okay veel) minder zoet en romantisch dan de versie met Kevin Costner.  Heb je een lichtelijk agressieve bui hebt? Dan is dit je film.

20:30 RTL 8Freedom Writers (2007)

Freedom Writers

Genre: Drama

Met Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn, Imelda Staunton, April L. Hernandez

De jonge lerares Erin Gruwell wordt voor de leeuwen gegooid in de Woodrow Wilson Classical High School. Ze krijgt de slechtst presterende klas toegewezen en wordt op voorhand gewaarschuwd voor hun gedrag. Zowel de school als haar omgeving is ervan overtuigd dat het om een stel domme en ongeïnteresseerde tieners gaat. Maar Gruwell denkt daar anders over en komt met haar eigen leerprogramma op de proppen.

Een ietwat uitgekauwd genre; jonge blanke lerares op een school in een van de mindere buurten in een grote Amerikaanse stad. Toch is deze versie echt wel heel aardig.

Vrijdag 2 december

22:10 CANVAS – The Normal Heart (2014)

Genre: Tv-drama

Met Mark Ruffalo, Matt Bomer, Taylor Kitsch, Jim Parsons, Julia Roberts

New York, zomer 1981. De homoseksuele schrijver en politiek activist Ned Weeks leest in The New York Times een artikel over een mysterieuze ‘kanker’ die uitsluitend homoseksuelen treft. Terwijl de ziekte steeds dichter bij zijn eigen vriendengroep komt, treedt Ned in actie om de waarheid over de epidemie aan het licht te brengen. Maar de stad New York en de regering Reagan weigeren de ziekte te erkennen. En ook bij zijn broer, die advocaat is, kan Ned op weinig begrip rekenen.

22:55 NPO 2 Lore (2012)

Genre: Thriller

Met Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Kai-Peter Malina, Mike Weidner, Ursina Lardi

Duitsland, voorjaar 1945. Lore wordt aan haar lot overgelaten nadat haar SS-ouders door de geallieerden zijn opgepakt. Samen met haar zusje en broertjes moet Lore te voet door het verwoeste naoorlogse Duitsland op zoek naar een veilig onderkomen. Tijdens deze odyssee vol ontberingen ontmoet ze de Joodse vluchteling Thomas. Zal het haar lukken om zich los te rukken van de wereld waarin ze is opgevoed, die ze blind heeft gehoorzaamd en haar hart open te stellen voor haar echte verlangens?

Een intense film waar je wel voor in de mood moet zijn.

00:40 RTL 8 Hotel Rwanda (2004)

Genre: Drama

Met Desmond Dube, Don Cheadle, Hakeem Kae-Kazim, Nick Nolte, Tony Kgoroge

© 2004 United Artists
© 2004 United Artists

Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is een hotelmanager van een luxe vijfsterrenhotel in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s begin jaren ’90 worden er in drie maanden tijd bijna één miljoen mensen op brute wijze vermoord. Met gevaar voor eigen leven biedt de dappere Paul – zelf een Hutu maar getrouwd met een Tutsi – onderdak aan duizenden Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder hen bevinden zich zakenmensen, politici en andere mensen van de Tutsi-elite die het voornaamste doelwit zijn van de Hutu-milities.

Zaterdag 3 december

Genre: Kinderfilm

15:30 NPO3 – Trippel Trappel (2014)

Met Bartho Braat, Hans Somers, Reinder van der Naalt, Kasper van Kooten, Georgina Verbaan

De huisdieren willen ook Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren.

Sinterklaas komt alweer bijna onze neus uit. Maar deze is dan nog wel aardig.

15:30 ÉÉN It happened one night (1934)

Genre: Romantische komedie

Met Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly, Roscoe Karns, Jameson Thomas

Ellie Andrews, een miljonairsdochter, trouwt tegen de wil van haar vader in. Wanneer Alexander Andrews dit te weten komt, laat hij het huwelijk onmiddellijk ongeldig verklaren en plaatst hij zijn weerspannige dochter onder huisarrest op zijn jacht. Ellie verschalkt echter haar bewakers en slaagt erin om te vluchten. Tijdens haar vlucht komt ze op een bus journalist Peter Warne tegen die in haar een goed verhaal ziet en haar daarom tegen haar achtervolgers beschermt. Samen slagen ze erin de op hen afgestuurde privédetectives te slim af te zijn. Ze worden verliefd op elkaar, maar er komt een kink in de kabel wanneer Warne Ellie verlaat om zijn verhaal te verkopen.

Lekker voor als je op zaterdagmiddag tijd en zin hebt in prachtige liefdesverhaal uit de dertiger jaren.

20:00 VERONICAThe Rock (1996)

Genre: Actiethriller

Met Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, John Spencer, David Morse

Een groep mariniers steelt een grote hoeveelheid chemische wapens en neemt het gevangeniseiland Alcatraz over. Ze gijzelen daarbij ook 81 toeristen. Hun leider, generaal Francis Hummel, eist 100 miljoen dollar aan losgeld om aan de families van overleden soldaten te doneren. Het is aan de klungelige wetenschapper Stanley Goodspeed en de bejaarde ex-spion John Patrick Mason om de gijzelaars te bevrijden.

Nog zo’n film waar de mannelijke bevolking ook blij van wordt. Bereid je voor op een gezellig avondje op de bank. Met zijn tweetjes. En The Rock.

nottingZondag 4 december

20:00 NET 5 – Notting Hill (1999)

Genre: Romantische komedie

Met Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe, Rhys Ifans, James Dreyfus

Anna Scott is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. William Thacker runt een kleine boekenwinkel in Notting Hill. Wanneer Anna en Williams paden onverwachts kruisen, is een romance wel het laatste waaraan ze denken. Toch slaat de vonk over.

De romantische film der romantische films is weer eens op tv. We zetten hem er gewoon tussen.

23:10 CANVAS – De Smet (2014)

Genre: Korte Film

Met Tom Audenaert, Stefaan Degand, Sven De Ridder, Jessica Zeylmaker

Het harmonieuze vrijgezellenbestaan van drie alleenstaande broers wordt plots opgeschrikt wanneer er een vrouw in hun straat komt wonen.

Foto boven artikel The Normal Heart. Jojo Whilden – © 2014 – Home Box Office

Vivian heeft een voorliefde voor droge Belgische komedies. De Helaasheid der Dingen is dan ook haar favoriete film. Deze film lijkt er één in die categorie. En verdient daarom een plek in deze gids.

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt de GiF-gids automatisch in je timeline.

Bron: tvgids.tv

Lees verder