GiF-gids
GiF-gids

Wat is er op TV? GiF-gids week 45

Vroeger lag er bij iedereen een tv-gids op de salontafel. Heel makkelijk. Lekker bladeren en een lijstje maken met wat je ging kijken. In een digitale wereld van video on demand en streaming is een tv-gids bij de meesten van ons verleden tijd.  En dat is af en toe best jammer. Want het gebeurt ons in elk geval best regelmatig dat je achteloos zapt langs iets dat je eigenlijk wel vanaf het begin hadden willen zien. Herkenbaar? En ja; daar heb je allerlei services voor zodat je toch vanaf het begin kunt kijken. Maar dat is ook weer zo’n gedoe. En af en toe ontdek je zomaar een pareltje waar je anders nooit naar hadden gekeken.

Hoewel wij een zeer groot fan zijn van de Netflixen van deze wereld, houden we toch wel van wat traditie en kijken we graag eens een film lineair. Want zeker de wat oudere pareltjes staan niet allemaal op streaming of on demand platforms. Vandaar dat wij wekelijks op maandag je onze filmtips geven voor de ‘reguliere tv-kanalen’ in de GiF-gids.

Maandag 7 november

20:29 RTL 8  – The Butler (2013)

Met Oprah Winfrey, Forest Whitaker, David Oyelowo, John Cusack, LaJessie Smith

De Afro-Amerikaan Cecil Gaines is nog jong wanneer hij begint aan zijn loopbaan als butler in het Witte Huis. Een bijzondere baan waarbij hij uiteindelijk zeven Amerikaanse presidenten zal dienen.  Tijdens zijn diensttijd maakt de Amerikaanse maatschappij diverse grote veranderingen door.

Klik hier voor meer informatie over The Butler.

Dinsdag 8 november

20:30 RTL 7 – Mission: Impossible (1996)

Met Brian De Palma, Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart.

Jim Phelps en zijn eliteteam bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerschijf met de namen van Amerikaanse spionnen uit handen van de vijand te houden. Helaas loopt alles niet zoals gepland en het hele team, behalve Hunt en Claire, wordt brutaal vermoord. Wanneer Hunt contact opneemt met het bureau van zijn regering wordt hem verteld dat hij wordt beschuldigd van de moorden.

Meer informatie over Mission Impossible vind je op Imdb.

Volg in de tussentijd Girls in Film op Facebook. Dan krijg je de GiF-gids altijd in je timeline.

Vrijdag 10 november – Golden Oldies Night

23:15 Eén  – Top Gun (1986)

Met Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt. 

Waaghals Pete ‘Maverick’ Mitchell wordt samen met zijn vriend Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde opleiding voor toppiloten. Tijdens een avondje uit ontmoet hij de knappe Charlie Blackwood. Al snel blijkt dat zij een van de meest gerenommeerde vlieginstructeurs van Top Gun is. Een relatie met haar lijkt onmogelijk. Tijdens zijn opleiding gaat Maverick de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Maar wanneer zijn vriend Goose tijdens een routineoefening verongelukt, vraagt Maverick zich af of het dit allemaal wel waard is.

Kom in de stemming met de legendarische scene:

00:40 RTL 8  – St. Elmo’s Fire 

Met Emilio Estevez, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Andie MacDowell. 

Nog niet zo lang afgestudeerd, maken zeven vrienden kennis met het echte leven. Ieder heeft zo zijn eigen problemen, maar als vrienden lossen ze die doorgaans samen op. Van verliefdheid tot drugs; samen komen ze er wel uit. Denken ze.

Ook legendarisch:

Zaterdag 11 november

15:35 Eén – Casablanca 

Klassieker onder de klassieken!

Met Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Claude Rains, Paul Henreid, Conrad Veidt. 

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, is de cynische, verbitterde Amerikaan Rick Blaine (Humphrey Bogart) eigenaar van een nachtclub in Casablanca, in het westen van Marokko. Plotseling duikt zijn oude geliefde Ilsa Lund (Ingrid Bergman) op, samen met haar echtgenoot Victor, een verzetsstrijder. Rick heeft speciale reisdocumenten in bewaring, waarmee Victor kan vluchten uit Casablanca, maar het pijnlijke verleden met Ilsa staat in de weg. Uiteindelijk moet Rick kiezen tussen de liefde of heldhaftigheid.

23:30 NPO2 – Before Midnight

Met Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior, Ariane Labed.

Negen jaar na hun laatste rendez-vous in Parijs en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting in Wenen, brengen de Amerikaan Jesse en de Franse Celine hun vakantie door in Griekenland. Ze zijn inmiddels getrouwd met elkaar en hebben twee schattige dochtertjes. Tijdens een laatste nachtelijke wandeling op het eiland lijken ze alweer op een kruispunt in hun leven beland.

Laatste deel in een 3-delige serie samen met ‘Before Sunrise’ en ‘Before Sunset’. Meer informatie vind je hier.

Zondag 12 november

20:00 NET 5 – The Bucket List (2007)

Met Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd, Rob Morrow. 

Multimiljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en automonteur Carter Chambers (Morgan Freeman) zijn twee uitersten die elkaar leren kennen wanneer ze in het ziekenhuis op één kamer komen te liggen. Ze willen nog een aantal zaken ondernemen voordat ze het loodje leggen en hebben beiden een onbewust verlangen om met zichzelf in het reine te komen. Ze maken samen een onvergetelijke reis, worden beste vrienden en leren om alles uit het leven te halen wat er in zit. Lees meer.

00:10 NPO3 – Garden State (2004)

Met Ian Holm, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Zach Braff, Alex Burns. 

Tweederangs televisieacteur Andrew Largeman keert na het overlijden van zijn moeder terug naar zijn geboortestad waar hij al negen jaar niet meer geweest was. Hij ziet al zijn oude kameraden weer, maar ontwijkt zijn vader, een psychiater met wie hij al jaren een moeizame relatie heeft. Door een wending van het lot ontmoet Andrew de eigenzinnige, gevoelige Samantha. Dankzij haar krijgt hij een andere kijk op het leven en durft hij eindelijk weer zijn hart te openen. Lees meer.

Foto boven artikel: Tom Cruise in Top Gun © 1986 – Paramount Pictures

Bron: tvgids.tv

 

Lees verder