Wat we al weten over het vervolg van <i>Love Actually</i>
Red Nose Day Actually

Wat we al weten over het vervolg van Love Actually

Een aantal weken geleden was de redactie van Girls in Film heel erg blij toen er een sequel werd aangekondigd van all-time favorite Love Actually. De (korte) film wordt nu opgenomen. We hebben alvast zes feiten over deze film op een rijtje gezet.

1. En de film heet …

De korte sequal van Love Actually gaat Red Nose Day Actually heten. Dit komt omdat deze film gemaakt wordt voor het goede doel Comic Relief. Red Nose Day (24 maart 2017 in de UK en 25 mei 2017 in de USA) is de belangrijkste inzamelingsactie van Comic Relief. Zoals de naam aangeeft worden er op Red Nose Day rode clownsneuzen gedragen, die in veel winkels te verkrijgen zijn. Het wordt om het jaar gehouden en in het hele land gevierd. De opbrengsten van deze film gaan naar dit goede doel dat zich inzet voor kinderen die het moeilijk hebben. Dit kan zowel in Amerika of een derdewereldland zijn.

2. Niet de eerste spin-off

Regisseur Richard Curtis, die naast Love Actually ook bekend is van films als Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, is oprichter van Comic Relief. Zijn vrouw en scriptschrijver Emma Freud is ook betrokken bij Red Nose Day Actually. In het verleden zijn door Richard ook spin-offs gemaakt voor tv van bijvoorbeeld Blackadder en Mr. Bean. Ook deze musical van Game of Thrones is een Red Nose Day initiatief maar dan afkomstig uit de VS.

2 red noses @rednoseday #rednoseday #vegas & #daddy #2017 #thesnorcerer #djboogie

A post shared by @aurora_ukfans on

3. Maar tien minuten…

Ja, dit lees je goed. De film duurt maar tien minuten. Veel te kort natuurlijk.

4. De cast is (weer) geweldig!

Het grootse gedeelte van de cast komt weer terug. In die twintig minuten zie je de personages van: Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson, Andrew Lincoln en Rowan Atkinson. Emma Thompson is niet te zien in de film. Het voelde niet goed voor de initiatiefnemers om net een jaar na de dood van acteur Alan Rickman, die haar man speelt in Love Actually, een scène voor haar alleen te maken. Dat zou teveel verdriet opleveren terwijl het hele doel van Red Nose Day het brengen van  ‘comic relief’ is.

Volg Girls in Film op Facebook als je op de hoogte wil blijven over Red Nose Day Actually.

5. Schrijf 24 maart in je agenda.

Zorg wel dat je BBC1 kunt ontvangen. Daar wordt namelijk de korte film op uitgezonden op 24 maart. In de VS is de film te zien op 25 mei via het kanaal NBC.

6. Hugh Grant is Prime Minister

In de korte film ga je dus zien hoe het met de personages 14 jaar later vergaat in de liefde. Mocht je je afvragen hoe het met onze favoriete personages David (Hugh Grant) en Natalie (Martine McCutcheon) is… Als we de onderstaande foto’s moeten geloven zijn deze nog steeds getrouwd en gelukkig. Én is David nog (of weer) Prime Minister. Benieuwd of hij ook weer gaat dansen…

7. Dit is de trailer

Kortom: zet 24 maart in je agenda en volg Emma Freud even op Twitter als je bij wilt blijven over deze film.

Afbeelding boven artikel: Liam Neeson and Thomas Brodie-Sangster in Red Nose Day Actually (2017) © Sarah M Lee/Comic Relief

Lees verder