Wat je deze week niet moet missen: GiF-gids van week 14

Wat je deze week niet moet missen: GiF-gids van week 14

Een nieuwe week betekent ook dat GiF een nieuwe tv-gids maakt met de leukste films om deze week te bekijken via de lineaire televisie. Met films over vampieren, weer een nieuwe Nederlandse Telefilm, thrillers en romantische drama’s. Bekijk hieronder de GiF tv-gids van deze week:

Dinsdag 4 april

22.15 Veronica – Interview with a vampire (1994)

Genre: Horrorfilm. Met Brad Pitt, Antonio Banderas, Stephen Rea, Christian Slater, Kirsten Dunst

De jonge journalist Daniel Malloy interviewt een man die hem iets ongelooflijks vertelt: Louis de Pointe du Lac beweert immers dat hij een vampier is. In 1791 leefde hij als rijke plantagehouder ten zuiden van New Orleans. Na de dood van zijn vrouw kreeg hij een zware depressie. Op een nacht werd hij gebeten door de machtige vampier Lestat de Lioncourt en die stelde hem voor de keuze: ter plekke sterven of eeuwig als vampier door het leven gaan.

Een avondje kijken naar Brad Pitt is sowieso geen ramp. Grappig is om de gelijkenissen te zien met de recente vampierenreeks ‘Twilight’..

Woensdag 5 april

20.30 NPO3 – Offtrack (2017)

Genre: Drama. Met Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Ludwig Bindervoet

Op reis met twee vrienden door Zuid-Amerika heeft twintiger Luuk de tijd van zijn leven. Tot hij geconfronteerd wordt met de rauwe werkelijkheid buiten de gebaande paden van de backpack trail.
Op zoek naar authentieke ervaringen eindigt een stapavond onbedoeld in een illegaal bordeel. Als Luuk besluit een van de meisjes te redden blijkt de situatie ingewikkelder dan hij dacht en komt ook de vriendschap op het spel te staan.

GiF-tvgids van week 14
Reinout van Scholten Aschat, Ludwig Bindervoet en Matthijs van de Sande Bakhuyzen in Offtrack (2017)

De derde uit de reeks Telefilms 2017.

Vrijdag 7 april

22.15 CANVAS – Jagten (2012)

Genre: Drama. Met Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

Lucas is pas gescheiden en probeert er het beste van te maken. Hij heeft een nieuwe baan bij de plaatselijke kleuterschool, een nieuwe vriendin en kijkt uit naar het bezoek van zijn zoon Marcus tijdens de kerstdagen. Maar wanneer Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp keren zich tegen hem.

Het is een heftig onderwerp, maar deze film is elke minuut waard om te kijken. 

23.15 NPO3 – Perks of being a Wallflower (2012)

Genre: Romantisch drama. Met Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Dylan McDermott

De vijftienjarige Charlie is een eenzame en nerveuze puber, die zich niet thuis voelt op zijn school in Pittsburgh. Hij heeft nooit echt ergens bij gehoord, maar wanneer hij kennis maakt met de flamboyante Patrick en diens aantrekkelijke stiefzus Sam gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Samen beleven ze tal van hoogte- en dieptepunten op weg naar volwassenheid.

GiF-tvgids van week 14
Emma Watson and Ezra Miller in The Perks of Being a Wallflower. Photo by John Bramley – © 2011 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved.

Emma Watson is op dit moment ook (dansend) te zien in de film Beauty & The Beast. Maar ook in deze film speelt ze de sterren van de hemel. 

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnen de nieuwste kijktips in je timeline.

23.30 EEN – Single White Female (1992)

Genre: Thriller. Met Bridget Fonda, Jennifer Jason Leigh, Steven Weber, Peter Freidman, Stephen Tobolowski

Allie Jones zet haar verloofde Sam na een zoveelste slippertje aan de deur. Enkele dagen later, als ze op de rand van een zenuwinzinking balanceert, kiest ze Hedy Carlson als nieuwe huisgenote. Hedy is de ene helft van een eeneiige tweeling, haar zusje werd doodgeboren. Ze heeft altijd het gevoel gehad dat ze ‘iets’ miste. Beide vrouwen kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Ze vullen elkaar, op bijna elk vlak, perfect aan. Maar dan begint Hedy Allie te imiteren in alles wat ze doet en laat.

Voor alle dames die opgegroeid zijn in de jaren negentig: Nostalgie!

Zaterdag 8 april

20.00 RTL5 – Super 8 (2011)

Genre: SF-thriller. Met Joel Courtney, Elle Fanning, Kyle Chandler, Ron Eldard, Ryan Lee

Ohio, zomer 1979. Een groepje tieners draait een zombiefilm met hun Super 8-camera. Tijdens het filmen van een avondscène bij het treinstation zijn ze getuige van een desastreus treinongeluk. Omgeven door brokstukken ontdekken de jongeren dat de trein een mysterieuze lading vervoerde. Hun interesse wordt nog groter wanneer het leger meteen ter plekke verschijnt en er een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvindt.

GiF-tvgids van week 14
Ryan Lee, Joel Courtney, Gabriel Basso, and Riley Griffiths in Super 8 © 2011 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Lees ook: Bingewatch tips – Netflix Original Science Fiction series.

22.45 CANVAS – Taxi Teheran (2015)

Genre: Documentairefilm. Met Jafar Panahi

Jafar Panahi rijdt als taxichauffeur door de levendige en kleurrijke straten van Teheran. Met een kleine camera op het dashboard filmt hij de openhartige passagiers terwijl hij hen interviewt. Het resultaat is een komische en aangrijpende schets van het dagelijkse leven in de Iraanse hoofdstad, waarmee de regisseur tevens de regels van censuur in zijn land aan de kaak stelt.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Offtrack (2017) – foto: Sal Kroonenberg

Lees verder