Deze week op televisie: de GiF gids van week 16

Pasen was nog kouder dan kerst. En de weersverwachting voor deze week beloofd ook geen zonnestralen of terrasweer. Avondjes op de bank is dus weer aan de orde. Deze week heeft GiF de leukste films volgens de redactie op een rij gezet.

Maandag 17 april

23:00 BBC Two – The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Genre: Actie , Films, Drama. Met Asa Butterfield, Jack Scanlon

Duitsland 1943. De achtjarige Bruno, het zoontje van een Nazi-commandant, verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Tot hij op ontdekkingstocht gaat en het nabij gelegen concentratiekamp ontdekt. Er ontstaat een verboden vriendschap tussen Bruno en de Joodse Shmuel die gevangen zit in een het kamp. De twee zijn fysiek van elkaar gescheiden door een hek van prikkeldraad, maar hun vriendschap groeit en blijft niet zonder gevolgen.

Deze film blijft mooi. Tip: de doos met tissues is nodig bij deze film. 

Dinsdag 18 april

22:15 SBS 9 – Maverick (1994)

Genre: Western. Met Mel Gibson, Jodie Foster, Alfred Molina, Geoffrey Lewis, Graham Greene

Californië, eind 19de eeuw. Bret Maverick is een uitstekende pokerspeler. Zoals alle andere belangrijke pokerspelers wil hij deelnemen aan het kampioenschap op de rivierboot van commodore Duvall, waar alle grote kaartspelers uit het Westen elkaar zullen treffen. Maverick heeft 25.000 dollar nodig om deel te nemen, maar mist nog 3.000 dollar. Hij besluit zijn krachten te bundelen met de verleidelijke Annabelle Bransford. Samen verzinnen ze de meeste bizarre manieren om het geld bij elkaar te krijgen.

Woensdag 19 april

20:30 NPO3 – Het Bestand (2017)

Genre: Thriller. Met Stefanie van Leersum, Nasrdin Dchar, Thomas Hoppener, Roos Ouwehand, Alex Hendricks

De hoogbegaafde hacker Lillian gaat bij een cybersecuritybedrijf werken om toegang te krijgen tot de bank waar haar overleden vader werkte. Ze ontdekt er dat niets is wat het lijkt en dat zij niet de enige is die zich voordoet als iemand anders. Maar waar ligt voor Lillian de grens tussen activisme en terrorisme?

GiF tv-gids week 16

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnen de nieuwste kijktips in je timeline.

Vrijdag 21 april

22:20 CANVAS – Like Father, Like Son (2013)

Genre: Drama. Met Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yôko Maki, Rirî Furankî, Keita Ninomiya

Ryota, een hardwerkende en succesvolle zakenman, en zijn vrouw Midori krijgen op een dag een telefoontje van het ziekenhuis met de melding dat hun zesjarig zoontje Keita bij de geboorte per vergissing werd verwisseld. Keita is niet hun biologisch kind, terwijl hun echte zoon in een ander gezin werd opgevoed, de Saiki-familie, een gezin uit een veel eenvoudiger milieu. Beide families komen voor de haast onmogelijke keuze te staan of ze het kind, dat ze al die tijd hebben opgevoed als hun eigen vlees en bloed, nog wel willen verwisselen met hun biologisch kind.

23:30 EEN – Risky Business (1983)

Genre: Komedie. Met Tom Cruise, Rebecca De Mornay, Joe Pantoliano, Richard Masur, Bronson Pinchot

De 17-jarige Joel Gordon is de trots van zijn ouders: hij is beleefd, werkt zich nooit in nesten en studeert erg hard om later ondernemer te worden. Ze weten echter niet dat hij zoals elke puber erotische fantasieën heeft. Wanneer ma en pa Gordon met vakantie gaan, blijft Joel alleen thuis. De ideale gelegenheid om zijn erotische dromen in praktijk om te zetten. Hij besluit een callgirl op te bellen.

Film met een behoorlijk jonge Tom Cruise. Even terug in de tijd….

Zaterdag 22 april

20:30 SBS9 – Remember Sunday (2013)

Genre: Romantische tv-film. Met Alexis Bledel, Zachary Levi, Merritt Wever, Barry Shabaka Henley, Valerie Azlynn

Het zit de eenzame serveerster Molly niet bepaald mee in de liefde, tot ze op een dag de mysterieuze Gus ontmoet. Hoe meer ze met elkaar optrekken, hoe mysterieuzer hij blijkt te zijn. Ook Gus zelf kan moeilijk verklaren wat zijn probleem juist is. Hij blijkt namelijk een hersenbloeding te hebben gehad die zijn hersenen dusdanig heeft beschadigd dat hij zijn kortetermijngeheugen kwijt is. Elke dag is voor hem een compleet nieuw leven.

GiF tv-gids week 16
Alexis Bledel en Zachary Levi in Remember Sunday. Photo by Erik Heinila – © 2013 HALLMARK/American Broadcasting Companies

23:40 RTL  8 – Alive (1993)

Genre: Avonturenfilm. Met Ethan Hawke, Vincent Spano

In oktober 1972 chartert het rugbyteam van Uruguay een vliegtuig. Op het moment dat het vliegtuig over het Andesgebergte vliegt, loopt het fout. Het toestel stort neer en slechts een twintigtal passagiers overleeft de gruwelijke crash. Reddingsacties worden onmiddellijk gestart, maar alle hoop wordt al snel opgegeven vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden.

Afbeelding boven artikel: Asa Butterfield, Henry Kingsmill, Domonkos Németh, and Zac Mattoon O’Brien in The Boy in the Striped Pyjamas © 2008 – Miramax. – All Rights Reserved

Bron: tvgids.tv

Lees verder