tv-gids van week 20
tv-gids van week 20

Deze week op tv: de GiF tv-gids van week 20

De vakanties zijn voorbij. En de kids weer op tijd naar bed. Kun je weer mooi wat filmavondjes voor jezelf inplannen. Deze week zijn er verdomd veel sequals op TV zoals Taken 3, Fast en Furious 7 en Men in Black II en 3. Ook zijn er maar liefst drie films met Denzel Washington op TV. Deze staan allemaal niet in onze selectie. Als je hier wel van houdt, check dan even tvgids.tv.

Maandag 15 mei

23.10 Veronica – 8 Mile (2002)

Genre: Drama. Met Eminem , Kim Basinger, Brittany Murphy, Mekhi Phifer, Evan Jones

De blanke rapper B-Rabbit leidt een nogal treurig bestaan in de sombere industriestad Detroit. Hij woont bij zijn moeder in een trailer, zijn ex is zwanger van hem en hij moet rondkomen met uitzichtloze baantjes in fabrieken. De woede die B-Rabbit in zich heeft, verwerkt hij in zijn hiphopmuziek. Aangemoedigd door zijn vrienden doet hij mee aan zogenaamde rap-battles, wetende dat een platencontract zijn enige mogelijkheid is op een nieuw leven. Zijn faalangst speelt hem echter parten.

It’s a classic. Als film niet de beste in zijn soort, maar de muziek is fantastisch. Best een beetje laat, dus misschien moet je hem opnemen.

Dinsdag 16 mei

20.30 RTL8 – The Ghost Writer (2010)

Genre: Drama. Met Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Jon Bernthal, James Belushi, Timothy Hutton

Een Britse ghostwriter wordt gevraagd om de memoires te schrijven van Adam Lang, de oud-premier van Groot-Brittannië. Hij reist af naar een afgelegen eiland, waar Lang een modern huis heeft samen met zijn echtgenote Ruth en persoonlijk assistente Amelia. Wanneer Lang wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden wordt het eiland overspoeld door verslaggevers en demonstranten.
Ondertussen ontdekt de schrijver geheimen die niet alleen de wereldpolitiek op haar grondvesten zullen doen daveren, maar ook zijn eigen leven in gevaar zullen brengen.

Donderdag 18 mei

 

23.20 SBS9 – Arthur (2011)

Genre: Romantische komedie. Met Russell Brand, Helen Mirren, Jennifer Garner, Greta Gerwig, Luis Guzmán

Arthur is een onverantwoordelijke charmeur die altijd op twee dingen heeft kunnen rekenen: zijn oneindige fortuin en zijn trouwe nanny Hobson, die hem altijd uit de problemen houdt. Nu staat hij voor zijn grootste uitdaging ooit: kiest hij voor een gearrangeerd huwelijk met de ambitieuze zakenvrouw Susan en zijn buitensporige luxelevensstijl, of kiest hij voor een onzekere toekomst met het enige dat geld niet kan kopen: Naomi, de vrouw van wie hij echt houdt.

Waarschuwing: deze film kreeg een slechte beoordeling op Imdb. Hij is vrij plat. Maar soms is er niet mis met het verstand op nul en een lachen.

Vrijdag 19 mei

22.55 NPO2 – Festen (1998)

Genre: Melodrama. Met Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen, Tomas Larsen, Paprika Steen

In een landhuis komen familie en vrienden samen om de zestigste verjaardag te vieren van de welgestelde heer Helge Klingenfelt. Deze heeft twee zonen en een dochter. De oudste zoon was deel van een tweeling, maar zijn zus heeft een paar maanden geleden zelfmoord gepleegd. De jongste zoon is een ongecontroleerde rechtse bal, die niet was uitgenodigd omdat hij afwezig was op de begrafenis van zijn zus. Hij komt toch opdagen. De nog levende dochter heeft een zwarte vriend en die krijgt racistische opmerkingen van junior te verduren. Er broeit van alles en ook het personeel laat zich niet onbetuigd. Pogingen om het toch allemaal gezellig te houden hebben weinig effect, de keurige familievrede spat uit elkaar en de dames en heren staan elkaar letterlijk naar het leven.

23.30 EEN – Rabbit Hole (2010)

Genre: Drama. Met Aaron Eckhart, Nicole Kidman, Miles Teller, Dianne Wiest, Tammy Blanchard

Het leven van het gelukkige echtpaar Becca en Howie Corbett neemt een dramatische wending wanneer hun 4-jarig zoontje Danny na een verkeersongeval om het leven komt. Becca en Howie worden verscheurd door verdriet en zitten gevangen in een net van herinneringen, verlangens, schuldgevoelens, verwijten, sarcasme en woede-uitbarstingen. Beide ouders verwerken het verlies anders, maar toch proberen ze samen, soms tegen beter weten in, weer inhoud te geven aan het leven.

Nicole Kidman in Rabbit Hole (2010) © 2010 – Lionsgate

Zaterdag 20 mei

22.35 Canvas –Dans la Maison (2012)

Genre: Thriller. Met Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas, Emmanuelle Seigner, Denis Ménochet

Germain raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen, tot hij het kortverhaal ‘Dans la maison’ leest. In het opstel dringt een zestienjarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas. Germain besluit Claude aan te moedigen het verhaal af te werken. De enige manier voor Claude om dat te doen, is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot.

Emmanuelle Seigner, Denis Ménochet, Ernst Umhauer en Bastien Ughetto in Dans la maison (2012)

22.40 NPO3 – De Punt (2009)

Genre: Drama. Met Joost Bolt, Anis de Jong, Kees Hulst, Gerson Oratmangoen, Terence Schreurs

Op 23 mei 1977 werd een trein bij De Punt gekaapt door jonge Molukkers. Eén van hen was een vrouw, Noor, die bij de kaping om het leven kwam. Een omroep wil nu een film over haar leven maken.

Zondag 21 mei

20.00 NET5 – Oblivion (2013)

Genre: SF-avonturenfilm. Met Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau

Na een jarenlange nucleaire oorlog is de wereld onbewoonbaar geworden voor mensen, maar niet voor aliens. Jack werkt als een van de laatste drone-reparateurs om essentiële grondstoffen op te halen van de planeet aarde. Tijdens een missie komt hij in contact met een ruimteschip met een wel heel bijzondere passagier. Hierdoor gaat hij heel zijn bestaan in twijfel trekken, en komt het lot van de hele mensheid zelfs in zijn handen terecht.

Bron: tvgids.tv

Afbeelding boven artikel: Eminem en Brittany Murphy in 8 Mile – Eli Reed – © 2002 – Universal Studios

Lees verder