What happens… Hallo Hollywood afl.6

‘What happens in Cancun, stays in Cancun’, is het motto van het meest spectaculaire filmevent ‘Summer of Sony’ dat de filmdistributeur jaren op rij organiseerde. Een week lang waren wij als journalisten te gast in het speciaal afgehuurde Ritz-Carlton Hotel aan het strand van het Mexicaanse Cancun om de crème de la crème van Hollywood te interviewen.

Intieme setting

DSC00123
Michelle Rodriguez, regisseur Paul W.S. Anderson, Milla Jovovich

Sony vloog zijn allergrootste filmsterren in met een privéjet. Niet alleen om gepassioneerd over hun nieuwe filmprojecten te praten, maar ook om simpelweg een paar dagen te relaxen in de zon met familie en bekende vrienden. Vandaar ook het strikte ‘what happens in Cancun, stays in Cancun’. Nergens anders maakte ik de sterren in zo’n intieme setting mee. Denk: een ‘vakantie’ in het meest luxe all-inclusive resort samen met Brad Pitt, Angelina Jolie, George Clooney, Justin Timberlake, Cameron Diaz en Leonardo DiCaprio. Logisch dus dat we allemaal vette no-pictures contracten moesten tekenen om te voorkomen dat Ome Sjors in zwembroek zouden worden gekiekt of Leo in de roddelbladen zou verschijnen met zijn nieuwste Victoria’s Secret-angel.

Angelina Jolie
Angelina Jolie
CRW_9010
Jonah Hill, Brad Pitt
CRW_9020
George Clooney

Thriller-dansje

Voordeel van deze strikte regels was de ontspannen sfeer waarin pers en talenten moeiteloos mingelden op de dansvloer van de vele feestjes of in het luxe hotelzwembad. Ik lag in het water met de vier oudste koters van Brangelina en hun drie enorme bodyguards, die de hotelbalkons af tuurden of toch niet iemand stiekem een kiekje maakte, maar vooral ook fungeerden als speelmaatjes van de kids. Ik stond op de dansvloer met een verliefde Emma Stone en Andrew Garfield. En met Channing Tatum en zijn vrouw Jenna Dewan die hun moves uit Step Up duidelijk nog niet verleerd waren. Liet me samen met de rest van de gasten verleiden door Jamie Foxx (die spontaan de dj-booth had overgenomen) om het beroemde Thriller-dansje te doen op de Hotel Transylvania-party. En ik had even een Titanic-flashback toen Leonardo DiCarprio de zee uit kwam (Jack is back!).

WK met Will

DSC00076
Will Smith, Pittbull

Bijzonder was ook de eerste Summer of Sony die plaatsvond tijdens het WK Voetbal. Tijdens Nederland-Brazilië zaten wij met het clubje Nederlanders klaar met onze oranje petjes en sjaaltjes toen Will Smith ons team spontaan kwam aanmoedigen. ‘You guys are doing a great job’, zei hij. Mooi dat we de wedstrijd daarna wonnen. En ik belandde ook in komische situaties, zoals met Lost-acteur Josh Holloway die op een feestje vroeg of wij ‘Dutchies’ geen joint hadden? Alsof we op het vliegtuig naar Mexico stappen met een zak weed in onze koffer. Of die avond dat we allemaal zoveel tequila op hadden dat Eva Mendes me uitnodigde voor een potje karaoke…

Bijzondere gesprekken

Afgelopen jaar was er geen event, maar ik hoop dat het dit jaar terugkeert. Naast heel veel fun was Summer of Sony namelijk ook de plek waar ik de mooiste interviews hield. Alle sterren waren zo relaxed door de zon en de ontspannen ambiance dat ze een openheid toonden die je maar zelden meemaakt in Hollywood. Het leverde bijzondere gesprekken om met actrices als Julia Roberts, Angelina Jolie en Emma Stone. Soms was de sfeer zo ontspannen dat er ook werd geflirt. En dan bedoel ik niet de bekeuring die Channing Tatum me voor de grap gaf bij het interview voor 21 Jump Street: ‘Possession of looks that could kill’. Eén van de dronken acteurs (nee, ik noem geen namen!) probeerde zijn versierkunsten namelijk uit op zo ongeveer elke vrouwelijke journaliste op een van de after party. Of iemand erop inging? What happens in Cancun, stays in Cancun…

DSC00008
Channing Tatum, Jonah Hill

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen. Alle columns vind je hier.

De photo calls waren het enige moment dat we wél mochten fotograferen. Credits: Toine Rutten. 

Lees verder