Who is the lucky one? Hallo Hollywood Afl 7

Een tripje naar Los Angeles of New York om interviews te doen, voelt voor mij altijd als een mini-vakantie. Ik wandel over de pier van Santa Monica in de hoop dolfijnen te spotten. of struin urenlang door de straten van Manhattan. “Ik ben jaloers op jou”, zei Blake Lively eens tegen mij toen ik vertelde dat ik na het interview zou gaan shoppen in Soho.” Ik keek verbaasd. Waarom zou Blake Lively in godsnaam jaloers zijn op mij?

Paparazzi

“Als ik hier nu naar buiten loop, wemelt het binnen vijf minuten van de paparazzi, die me vervolgens niet meer met rust laten”, legde Blake me uit. Zo had ik het nog niet bekeken. Het lijkt alsof die sterren het meest glamoureuze en luxe leven leiden. Ze reizen immers continu de wereld over en belanden op de meest fantastische plekken. Maar wat heb je daaraan als je niet eens je hotelkamer uit kunt wandelen om ervan te genieten? Of wanneer je eens dronken met je vrienden wil worden op een terrasje, het hele internet de volgende dag vol staat met gênante kiekjes.

Dealtjes sluiten

“Ik leef letterlijk in een gouden kooi”, vertelde Emma Stone me tijdens een interview. “Fotografen staan vierentwintig uur per dag voor mijn huis te posten. Ze proberen continu dealtjes te sluiten: ‘We deleten jouw onvoordelige kiekjes als jij ons tipt wanneer je naar een spannend feestje gaat’, dat soort belachelijke voorstellen. Ik ken genoeg collega’s die zich laten verleiden in ruil voor een stukje privacy. Maar ik weiger me te laten chanteren”, zei ze. Om daar een tikkeltje triest aan toe te voegen: “Ik snap helemaal waarom celebrities huizen met enorme muren laten bouwen. Want dat is de enige plek waar je nog een normaal en anoniem leven kunt leiden.”

Emma Stone en Ryan Gosling in La La Land
Emma Stone en Ryan Gosling in La La Land

Stalken

Sienna Miller viel meer dan eens uit tegen de paparazzi. Toen ik haar sprak, vertelde ze me: “Weet je hoe eng het is als tien volwassen mannen je achtervolgen midden in de nacht? Als een normaal mens dit meemaakt, heet dat stalken en krijgen zulke types een straatverbod. Maar ben je beroemd, dan is het ineens legaal. Ze schelden je uit en intimideren je, alles om maar een heftige reactie uit te lokken die een sensationeel kiekje oplevert. Het maakt hen niks uit dat ze sterren angstig maken, of kapot.” De actrice pleitte voor een wet die celebrities moet beschermen tegen de paparazzi, maar die is er tot op de dag van vandaag nooit gekomen.

Platteland

Ook interessant

What happens… Hallo Hollywood afl.6

Het is niet voor niets dat sterren als Brad en Angelina en Johnny Depp zich terugtrokken op het Franse platteland. Ook Julia Roberts, Reese Witherspoon en Blake Lively hebben huizen ver buiten de stad, omdat deze plekken hen in ieder geval nog een beetje privacy geven. “Ik wil niet dat mijn kinderen opgroeien met het idee dat het normaal is dat er altijd een fotograaf in de bosjes ligt. Ik heb gekozen voor dit leven, maar als het om mijn zoons en dochter gaat, heb ik een zero tolerance beleid. Ik accepteer het niet dat zij worden opgejaagd”, zei Julia Roberts.

Lucky one

Het is nu natuurlijk heel makkelijk roepen dat al die filmsterren zelf voor dit leven hebben gekozen. Dat ze er ook heel veel privileges voor terugkrijgen plús een loonstrookje met een nulletjes of zes. Maar dat neemt niet weg dat we best eens stil mogen staan bij die andere kant, want zeg nog eerlijk: Zou jij je vrije leven inruilen voor een miljoen? De volgende keer dat ik in een luxe hotel in New York of Los Angeles zit, zal ik dus één ding extra beseffen: Ik ben hier de lucky one, niet zij!

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen.

Foto boven artikel: Zachary Staines via Unsplash

Lees verder