Wie is de grootste diva? Hallo Hollywood afl. 10

Wat hebben Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Julia Roberts en Scarlett Johansson gemeen? Ze hebben allemaal wel eens het etiketje ‘diva’ opgeplakt gekregen. Het is blijkbaar een label waar je als sterke, goedgebekte vrouw in Hollywood maar lastig vanaf komt.

Gele M&M’s

Een dozijn witte puppy’s, alleen maar gele M&M’s, een persoonlijke masseur binnen handbereik, een nieuwe wc-bril voor ieder toiletbezoek en bronwater speciaal geïmporteerd uit Fiji. De verhalen over diva-eisen van grote sterren kennen we allemaal. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of ik heftige anekdotes uit de praktijk kan oplepelen. Helaas moet ik het antwoord daarop schuldig blijven, want grappig genoeg zijn de actrices die bekend staan als diva, zoals Angelina Jolie en Julia Roberts, vaak juist het liefst en super down-to-earth.

Sterke vrouw

Oké toegegeven, ik interviewde Christina Aguilera eens terwijl ze als een koningin op een bloemetjesbank lag gedrapeerd in een matching bloemenjurkje. Maar toen ik haar sprak en confronteerde met de diva-geruchten rond haar persoontje, begon ze hard te lachen. “Ik vind het eigenlijk wel een compliment”, zei Christina. “Een diva is voor mij een sterke vrouw die precies weet wat ze wil. Daar herken ik mezelf wel in, dus als mensen mij om die reden een diva willen noemen, vind ik dat prima. Het negatieve label moet maar eens verdwijnen. Als een man weet wat hij wil en daarvoor gaat, noemt niemand hem zo.”

#GetTheLook – #VoiceResults last night! Go to http://www.christinaaguilera.com

A post shared by Christina Aguilera (@xtina) on

Verboden onderwerpen

Toen ik Jennifer Lopez sprak voor een film, was ik een tikkeltje nerveus gezien de diva-reputatie die haar al jaren achtervolgt. Vooraf kreeg ik een hele lijst met verboden onderwerpen, die eigenlijk alles betroffen wat met haar privéleven te maken had. Ik zat echter nog geen minuut tegenover haar of ze had me al alles over haar kinderen verteld. Niet veel later bespraken we ook uitgebreid haar liefdesleven. Vaak zijn het vooral publicisten die op hun tenen lopen om celebs te beschermen, en is de actrice in kwestie niet eens op de hoogte van de eisen.

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt de nieuwste column van Jill in je timeline.

Uur te laat

Dat maakte ik ook mee met Blake Lively, bij wie de woorden ‘Ryan Reynolds’, ‘bevalling’ en ‘kinderen’ strikt verboden waren. Toen ze ook nog eens een uur te laat kwam, gonsde het diva-woord alweer rond. ‘Sorry, sorry, sorry”, riep Blake meteen binnenkomst. “Jullie denken nu vast dat ik zo’n verwende vedette ben die zat te Twitteren op haar hotelkamer. Maar nee, dat zou schandalig zijn. Ik was mijn baby aan het voeden en die houdt zich helaas niet aan interviewschema’s.” Daarna hebben we een half uur over Ryan en het moederschap zitten babbelen, er was geen moment dat ze ‘next question’ riep.

Not happy at all… ☺️

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

Nukken

Misschien komt het als een shock, maar sterren zijn gewoon normale mensen. En die hebben ook hun nukken, chagrijnige momenten of gewoon een baaldag. Zullen we eens stoppen met hen meteen voor diva uit te maken? Of zoals Scarlett Johansson eens tegen me zei: “Op een filmset is geen ruimte voor divagedrag. Je kunt nog zo beroemd zijn, maar als je rare eisen stelt, je teksten niet goed leert, je jezelf boven je collega’s zet of een hele crew zonder reden laat wachten, word je nooit meer gevraagd voor een filmproject.”

MV5BODA3MTE0ODU5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTE0MDkyODE@._V1_SX1777_CR0,0,1777,740_AL_
Scarlett Johansson in Captain America: Civil War (2016) © 2016: Marvel Studios

Duurste suite

Eigenlijk heb ik in al die jaren maar één echte diva meegemaakt. Ze eiste voor een interview van een uurtje de duurste suite in een hotel en wilde maar van één kant gefotografeerd worden. Seriously, ik maak geen grap! Ik vind het niet chique om namen te noemen, maar ik kan één ding wel verklappen: ze kwam helemaal niet uit het grote Hollywood, maar gewoon uit Nederland…

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. Op Girls in Film vertelt ze over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen. Alle columns vind je hier.

Foto boven artikel: Unspalsh – Laura Ockel

Lees verder