WIN vrijkaarten voor de film <i>Detroit</i> van Kathryn Bigelow
Detroit

WIN vrijkaarten voor de film Detroit van Kathryn Bigelow

Vanaf 28 september draait Detroit in de Nederlandse bioscopen. Het is de nieuwste film van Kathryn Bigelow oftewel: de eerste vrouwelijke regisseuse die een Oscar won. Na The Hurt Locker uit 2010 en Zero Dark Thirty uit 2014 is Kathryn Bigelow terug met opnieuw een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Ware gebeurtenissen

Detroit speelt zich af tijdens de rassenrellen die plaatsvonden in de zomer van 1967. Het is een van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis. Ruim 40 mensen kwamen om, 189 raakten gewond en 7.200 werden gearresteerd. Geen lichte kost dus.

Het verhaal

De film zoomt in op een specifiek moment dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Verschillende personages raken ongewild betrokken bij het incident, zoals leden van de Motown-band The Dramatics. Maar ook de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes (John Boyega), die geheel machteloos lijkt wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

Ik bezocht de persvoorstelling en zat de hele film lang op het puntje van haar stoel. Detroit is een film die onder de huid kruipt en je kippenvel geeft. Bekijk hier de trailer:

Doe mee & WIN!

Wil jij twee vrijkaarten winnen voor deze film?

Laat ons weten waarom jij graag naar Detroit wilt door onderstaand formulier in te vullen.

  • Deelnemen kan tot uiterlijk 28 september
  • Girls in Film neemt via email contact op met de winnaars
  • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden

 

 

 

Lees verder