M Sara Forestier
M Sara Forestier

#WIN vrijkaarten voor M van Sara Forestier

Nog maar eenendertig jaar en al twee César-awards (prestigieuze Nationale filmprijs van Frankrijk) op zak hebben én nu in de bioscoop draaien met je eigen speelfilm. Waar je dan ook nog eens de hoofdrol in speelt. Deze eer is geheel toe te kennen aan Sara Forestier.

César-winning actrice maakt regiedebuut

De Franse actrice gooide op haar zeventiende hoge ogen met de film Games of Love and Change (2003) waar ze de César Award voor Most Promising Actress voor ontving. En dat ze veelbelovend was, bewees ze door jaren later opnieuw een César te winnen voor Best Actress voor de film Le Nom des gens (2009) en in 2013 een nominatie in dezelfde categorie voor haar titelrol in Suzanne.

M Sara ForestierVoor haar nieuwste film M staat Sara niet alleen voor, maar ook achter de camera. Voor dit regiedebuut schreef ze ook het scenario én speelt de hoofdrol. Hoewel dat van die hoofdrol niet eens de bedoeling was, vertelde Sara aan de Filmkrant. De cinematografie van de film is verzorgd door Guillaume Schiffman, die genomineerd werd voor een Oscar voor zijn werk aan The Artist (2012).

Lees verder onder foto

M Sara Forestier

Onmogelijke liefde tussen twee outcasts

Het verhaal van gaat over Lila (Sara Forestier). Ze is 18 jaar en kampt met een stotterprobleem. Het liefst houdt ze zich op de achtergrond, waar ze niemand tot last is. Totdat ze Mo (Redouanne Harjane) ontmoet. Deze extraverte kamikazepiloot haalt haar leven compleet overhoop. De twee worden verliefd en lijken een goede invloed op elkaar te hebben. Lila werkt aan haar spraakgebrek en Mo probeert uit de wereld van illegale straatraces te komen. Het is de enige manier om samen een toekomst op te bouwen. Maar is de liefde sterker dan de verslavende adrenaline van het racen?

Lees verder onder foto

M Sara Forestier

Win 3×2 vrijkaarten!

In samenwerking met Cinemien mogen wij 3×2 vrijkaarten weggeven voor deze film! Vul onderstaand formulier in en maak kans om je Franse filmvocabulaire uit te breiden met dit pareltje van Sara Forestier.

Deelnemen kan tot uiterlijk 8 februari. Girls in Film neemt via email contact op met de winnaars.

 

Lees verder