Wormwood; Netflix serie over de geheimen van de CIA #trailertip

Netflix is druk met het uitbrengen van series die zich afspelen in het verleden en misdaad als thema hebben. Eerder de zomer verscheen al de trailer van de serie Mindhunter over de FBI. Nu is er de eerste trailer van Wormwood waarin de CIA centraal staat.

Wormwood is een zesdelige serie van filmmaker Errol Morris, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eric Olson die de waarheid over de dood van zijn vader wil achterhalen.

De serie is een combinatie van narratieve scènes die verwoven worden met archiefmateriaal en interviews. Docufictie dus. De hoofdrol wordt gespeeld door Peter Sarsgaard (Jackie). Errol Morris die bekend is om zijn legendarische interviewstijl, maakte eerder oa The Thin Blue Line en The Fog of War.

Het verhaal

Wormwood gaat over de tekortkomingen van kennis uit het verleden. En over hoe ver we bereid zijn te gaan in onze zoektocht naar de waarheid. Een verhaal vol opzienbarende twists over de zestigjarige zoektocht van een man naar de mysterieuze omstandigheden rondom de dood van zijn vader. Wormwood belicht deze moordzaak van verschillende kanten en onthult hiermee de donkerste geheimen van de Verenigde Staten. Waarin LSD experimenten en het verkrijgen van controle over iemands gedachten centraal staan.

foto: Mark Schafer/Netflix

De trailer maakt mij in elk geval nieuwsgierig. Ik ben erg benieuwd of en hoe de combinatie van archiefmateriaal met scènes die gescript zijn me gaat boeien. En ook zal blijven boeien. We gaan het zien!

Wormwood wordt vertoond tijdens het Filmfestival van Venetië en is vanaf 15 december te zien op Netflix.

Foto boven artikel: Peter Sarsgaard in Wormwood door Zach Dilgard/Netflix

Lees verder