<i>Younger</i> seizoen 6: zoekt de spanning op
Younger seizoen 6

Younger seizoen 6: zoekt de spanning op

Younger is een serie die ik vorig jaar ontdekte op Videoland en waar ik me vervolgens in een week doorheen bingde. Gemaakt door Darren Starr (aka het brein achter Sex and the City) en met mijn jeugdheldin Lizzie Mcguire (aka Hilary Duff) kon er uiteraard ook niet veel mis gaan. Nu zijn we inmiddels alweer aanbeland bij seizoen 6 (!!) en ik keek vast de eerste twee afleveringen.

Stoomcursus Younger

Nog niet bekend met Younger? Een kleine stoomcursus: Younger gaat over de 40-jarige net-gescheiden-en-met-één dochter-in-college Liza (Sutton Foster). Ze wilt niets liever dan opnieuw aan de slag in de uitgeverswereld, maar tijdens sollicitaties komt ze erachter dat haar leeftijd haar flink in de weg zit. Inmiddels zijn alle bedrijven jong, hot, social en worden er alleen maar twentysomethings aangenomen.

Daarop besluit Liza, op aanraden van beste vriendin Maggie (Debi Mazar), zich voor te doen als een 26-jarige en krijgt een baan als assistente van PR-koningin Diana Trout (Miriam Shor) bij uitgeverij Empirical Press van uitgever Charles Brooks (Peter Hermann). Al snel raakt Liza verstrikt in een web van leugens, al helemaal wanneer ze goed bevriend raakt met collega Kelsey (Hilary Duff) en de knappe tattoo-artist Josh (Nico Tortorella) ontmoet. Een recept voor hilarische situaties, dramatische wendingen en spannende driehoeksverhoudingen (Liza-Josh-Charles).

En nu?

Seizoen 6 is intussen aangebroken en gaat verder waar seizoen 5 gestopt is. Wat was ook alweer de status? (!SPOILER ALERT!)

> Bijna iedereen weet de waarheid over Liza: Josh, Charles, Kelsey, alleen Diana zit nog niet in de loop.

> Liza en Charles zijn definitief een out in the open koppel, wat er ook voor zorgde dat Charles zijn functie moest neerleggen en een stap terug moest doen bij Empirical.

> Kelsey is de big boss nu bij Empirical, met Millenial als grootste merk.

> Josh zit met de vraag of hij daadwerkelijk de vader is van babymomma Clare die ineens vanuit Ierland met een zwangere buik op de stoep staat.

De bom is ontploft

Ook seizoen 6 start weer net zo binge-able zoals alle andere seizoenen (met zelfs een musical-intermezzo in de eerste aflevering tussen Liza, Kelsey én Diana!). De outfits zijn weer amazing (thanks to Patricia Field die ook de styling deed van SATC) en de sprankelende cast te gek.

De girls zijn on top nu Empirical wordt geleid door louter vrouwen; een begin van een nieuw tijdperk. Maar – nu Liza’s geheim (de motor van de serie, de tikkende tijdbom die op ontploffen stond) niet meer zo geheim is zorgt dat er wel voor dat het spanningsveld wat is ingezakt. Daar komt nog eens bij dat de hele love triangle tussen Liza, Charles en Josh ook lijkt te verdwijnen nu Liza en Charles Insta-official-for-real-koppel zijn.

Love triangles

En ik, als echte #TeamJosh supporter, zie Liza & Josh én bijbehorende love triangle toch het liefst terug. Er is dan ook wel een sprankje hoop, want nu Josh eventueel een kind krijgt valt de hele reden van hun break up in het niet. Liza wilde dat Josh zijn kinderwens in vervulling kon laten gaan, iets wat zij hem niet kon geven, en besloot daarop uit elkaar te gaan. Maar nu Josh mogelijk vader wordt en steeds meer op Liza leunt voor ouderschapsadvies, zou het zomaar kunnen dat die twee weer een stuk closer worden…

En wat betekent het voor de relatie van Liza en Charles nu hij voornamelijk thuiszit? Zal Diana dit seizoen te weten komen dat haar voormalig assistente in werkelijkheid niet heel veel jonger is dan zijzelf? Kunnen de dames met Kelsey aan het roer het zinkend schip dat Empirical heet nog redden?

Genoeg nieuwe perikelen dus, in dit nieuwste seizoen van Younger! Kijk elke donderdag een nieuwe aflevering op Videoland.

Lees verder