nieuwe series en films op Netflix eerste helft december 2018
nieuwe series en films op Netflix eerste helft december 2018

Zeven nieuwe series en films op Netflix: eerste helft december 2018

In de laatste maand van het jaar brengt Netflix twee Original films uit waarvan er één ook in de bioscoop te zien is. Naast natuurlijk weer nieuwe heerlijke cheesy kerstfilms. In het aanbod aan series veel niet-Amerikaanse Originals. Daar keken we al een hele tijd naar uit. Dit zijn onze zeven tips uit het aanbod aan nieuwe series en films op Netflix in de eerste helft van december.

Series

1) Dogs of Berlin S1 (2018)

vrijdag 7 december

Genre: Actie,Crime, Drama, Netflix Original | Creator: Christian Alvart Cast: Felix Kramer, Fahri Yardim, Anna Maria Mühe e.a. | 10 afleveringen | Taal: DuitsIMDb: – Rotten Tomatoes: – | Trailer

Dogs of Berlin is de tweede Duitse Netflix Original na Dark. Acteurs Fahri Yardim en Felix Kramer ken je ook uit deze serie. Zij spelen de nogal verschillende politieagenten Erol Birkan en Kurt Grimmer die de moord onderzoeken op de een beroemde topvoetballer. Deze moord zorgt voor een enorme spanning in de stad Berlijn. Er is een enorme lijst aan mogelijke verdachten van neo-nazi’s, de Berlijnse maffia, voetbalfans tot de hoogste regionen van de stad.

De trailer is vrij heftig en rauw. Niet een typische ‘vrouwen-serie’. Maar Mocro Maffia heb ik ook in één keer uitgekeken over rauw gesproken. Benieuwd of deze serie ook zo fantastisch is.

2) Plan Coeur S1 (2018)

7 december

Genre: Comedy, Romantiek, Netflix Original | Creators: Noémie Saglio, Chris Lang Cast: Zita Hanrot, Sabrina Ouazani, Marc Ruchmann e.a. | 8 afleveringen | Taal: FransIMDb: – Rotten Tomatoes: – | Trailer

Plan Cœur (The Hook Up Plan) speelt zich af in het hedendaagse Parijs, waar een groep vrienden hun vriendin Elsa willen helpen, die al veel te lang vrijgezel is en niet kan begrijpen waarom ze geen geluk heeft in de liefde. In een goedbedoelde poging om Elsa’s zelfvertrouwen te vergroten, schakelen Charlotte en Emilie een gigolo in om haar vertrouwen in daten, relaties en het vinden van liefde te herwinnen.

3) Tidelands S1 (2018)

14 december

Genre: Crime, Drama, Fantasy,Netflix Original | Creators: Stephen M. Irwin en Tracy Robertson Cast: Charlotte Best, Elsa Pataky e.a. | 8 afleveringen | Taal: Engels |IMDb: – Rotten Tomatoes: – | Trailer

Tidelands is de eerste Australische Netflix Original van de makers van Secrets & Lies. Wij tipten deze serie begin van het jaar al. En zijn dus erg benieuwd.

Tidelands is een bovennatuurlijk serie die zich afspeelt in kustdorpje Orphelin Bay. Hier wonen mysterieuze wezens -Tidelanders- die een bijzondere band hebben met de zee. Ze zijn half mens, half sirene. Leider van deze groep is Adrielle Cuthbert (Elsa Pataky die je kent uit Fast & Furious). Cal McTeer (Charlotte Best, Home & Away) keert na tien jaar jeugdgevangenis terug naar het dorp. Ze vraagt zich zich af of de Tidelanders iets te maken hebben met de schipbreuken dode mannen die op het strand aanspoelen. Is ze zelf veilig voor de samenzwering die het dorp al zo lang in zijn greep lijkt te houden?

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Films

December is de maand waarin Netflix nieuwe Original Films lanceert en véél filmklassiekers toevoegt. Wij tippen er twee uit elke categorie. Andere filmklassiekers die Netflix deze maand aan haar aanbod toevoegt en ook absoluut de moeite waard zijn, zijn The People vs Larry Flint met Woody Harrelson uit 1996 (1 december), Scarface uit 1983 (7 december) en Back to the Future uit 1985 (7 december). Voor de kids brengt Netflix op 1 december de Disney films De Prinses en de Kikker en Knorretjes Grote Film.

4) Mowgli (2018)

7 december

Genre: Avontuur, Drama, Netflix Original | Regisseur: Andy Serkis |Cast: Rohan Chand, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch e.a. | Taal: EngelsIMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: 45% | Trailer

Mowgli is een live action verfilming van Rudyard Kipling’s boek The Jungle Book door Andy Serkis die je vooral kent als acteur uit oa Planet Apes. De film vertelt het hartverwarmende avontuur van het weeskind Mowgli (Rohan Chand) in de jungle van India. Mowgli werd als baby alleen achtergelaten in de jungle en is grootgebracht door wolven. Tijdens zijn zoektocht naar de plek waar hij echt thuishoort, liggen grote gevaren op de loer. Niet alleen van de tijger Shere Khan, maar ook de nabije aanwezigheid van zijn eigen soort.

OOK INTERESSANT: Netflix kijktips tweede helft november 2018

5) Roma (2018)

14 december

Genre: Drama, Netflix Original | Regisseur: Alfonso CuarónCast: Yalitza Aparicio, Marina de Tevira, Diego Cortina Autrey e.a. | Taal: SpaansIMDb: 8,6 Rotten Tomatoes: 99% | Trailer

foto: Alfonso Cuarón.

Roma het, tot nu toe, meest persoonlijke project van Oscar-winnaar Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y Tu Mama Tambien).

De film gaat over de jonge Cleo (Yalitza Aparicio), een huishoudster die werkt voor een gezin uit de middenklasse in de wijk Roma in Mexico City. Roma is gebaseerd op de eigen jeugd van Cuarón. De film is een levendig en emotioneel portret over huishoudelijke strijd en sociale hiërarchie te midden van de politieke onrust in het begin van de jaren ‘70. Het is Cuaróns eerste project sinds het revolutionaire Gravity uit 2013 met Sandra Bullock en George Clooney (oa te zien op Pathé Thuis).

Roma wordt niet alleen op Netflix maar ook in de bioscoop uitgebracht in 30 verschillende landen. In Nederland is de film te zien in Eye in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

6) Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)

1 december

Genre: Comedy, Drama, Romantiek | Regisseur: Beeban Kidran Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant e.a. | Taal: Engels |IMDb: 6,0 Rotten Tomatoes: 27% | Trailer

© 2004 Universal Studios and Studio Canal and Miramax Film Corp.

De tweede in de Bridget Jones serie. Hoewel dit eigenlijk de minste is van de drie, blijft het natuurlijk gewoon een lekkere film voor een donkere avond alleen thuis.

Sinds kort waait er een nieuwe wind door het leven van Bridget Jones. Mark Darcy zet haar in vuur en vlam en even denkt ze de ware te hebben gevonden. Darcy lijkt de perfecte man, maar toch kan Bridget het niet laten om te piekeren. Ze krijgt pas echt reden tot panikeren wanneer Mark een bloedmooie assistente krijgt.Ook aan Bridgets zijde duikt de concurrentie op. Want Daniel Cleaver, haar ex-baas en een eersteklas rokkenjager, doet een charmeoffensief.

7) Scent of a Woman (1992)

7 december

Genre: Drama | Regisseur: Martin Brest Cast: Al Pacino, Chris O’Donnell, Philip Seymour Hoffman e.a. | Taal: EngelsIMDb: 8,0 Rotten Tomatoes: 88% | Trailer 

De arme student Charlie (O’Donnell) neemt een vakantiebaantje aan waarvoor hij op de blinde oude ex-militair Kolonel Frank Slade (Pacino) moet passen. Tot Charlies verbazing neemt Slade hem mee naar New York waar ze flink de bloemetjes buiten gaan zetten. Dan blijkt dat de Kolonel speciale plannen heeft om het weekend af te sluiten.

De film is gebaseerd op het boek Il Buio e il Miele uit 1962 va Giovanni Arpino. De film won de Golden Globe voor beste film en kreeg hiervoor een Oscar nominatie. Al Pacino won de Oscar voor beste acteur in een hoofdrol voor deze film. De regisseur ken je ook van oa Meet Joe Black.

Lees verder