Sinterklaasfilms
Sinterklaasfilms

Zie ginds komen de Sinterklaasfilms.

De Sinterklaastijd. In mijn oren is dat een tijd van (chocolade) pepernoten, taaitaai, snoep en heel veel chocolademelk. Een tijd van kaarsjes en warme truien en eigenlijk zou een beetje sneeuw het helemaal afmaken. Naast gezelligheid en dik worden, denk ik ook aan de talloze Sinterklaasfilms. Het begint al voordat we enigszins het in ons hoofd halen ook maar aan een Piet te denken; het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

Voor de kinderlozen onder ons -zoals ik- heel gezellig om af en toe even voorbij te zappen. Van de moeders op de redactie begreep ik dat het over het algemeen een periode is (naast cadeaustress) waarin de tv geclaimd wordt door de kids en ook nog eens met de veelal meeste vreselijke Sinterklaas programma’s. Gelukkig zijn er ook Sinterklaasfilms die echt okay zijn om te kijken. En daarom uitstekend voor iedereen met of zonder kids om in een feeststemming te komen.

Alles is Liefde (2007)

Carice van Houten, Jeroen Spitzenberger, Anneke Blok, Wendy van Dijk, Paul de Leeuw, Daan Schuurmans, Chantal Janzen,  and the list goes on… Een geweldige cast en een geweldig verhaal. Heel veel emotie, maar ook heel grappig.  Zo’n film die je 100 keer kan kijken en het nog voor elkaar krijgt te lachen om een grap die je dus ook al 100 keer hebt gehoord. En; Sinterklaas! Hier even de trailer, om het geheugen op te frissen.

Te zien op oa Pathé Thuis en op 5 december 2017 om 20.25 uur op NPO3.

Bennie Stout (2011)

bennieBennie wilde graag samen met zijn vader Sinterklaas vieren. Alleen Bennie’s vader werkt in Spanje. Bennie bedacht dat als hij zijn naam op de lijst van stoute kinderen zou schrijven, hij wel mee moést naar Spanje. Bennie doet zijn naam dus eer aan, maar ik vind het persoonlijk een geweldig idee. Het hele idee dat alleen de “stoute” kinderen mee mogen naar Spanje heb ik altijd al oneerlijk gevonden. Wat is er mis met Spanje?!

Ook Bennie Stout staat op Pathé Thuis en is op 2 december 2017 om 15.35 uur op NPO3.

Het Paard van Sinterklaas (2005)

Holland is heel anders dan China, maar Winky kan zich best vinden in het land van kaas en tulpen. Vooral de oude pony Sara geeft haar het gevoel dat ze thuis is. Ze zou alleen graag een paard willen hebben die helemaal van haar alleen is. Op school leert ze dat een meneer met een witte baard, brave kinderen cadeautjes geeft, ze hoeft het hem alleen maar te vragen.

Het Paard van Sinterklaas zie je op 2 december om 12.55 uur op NPO3 en oa op Pathé Thuis, Ziggo on Demand en KPN on demand.

WINKY'S HORSE, (aka HET PAARD VAN SINTERKLAAS), Ebbie Tam (left), 2005. ©Warner Bros.
HET PAARD VAN SINTERKLAAS 2005. ©Warner Bros.

Waar is het paard van Sinterklaas? (2007)

Het vervolg van Het Paard van Sinterklaas is Waar is het paard van Sinterklaas? Je kunt het wel raden. Winky heeft het paard van Sinterklaas gekregen, maar dat is weggelopen. Paniek. Net zoals Het Paard van Sinterklaas een gezellige familiefilm en te bekijken op Pathé Thuis.

Waar is het Paard van Sinterklaas? zie je oa op Pathé Thuis, Ziggo on Demand en KPN on demand. Op 3 december te zien om 9.00 uur op NPO3

Trippel, Trappel Dierensinterklaas (2014)

De kinderen onrustig? Deze Sinterklaas-topper staat op Netflix! Een schaaltje druiven – of chips – en je hoort ze niet meer. Nou ja, voor een goed uur in ieder geval. Je kunt zelfs zonder gêne meekijken, hij is namelijk hartstikke leuk!

Trippel Trappel is op zondag 3 december om 12.55 uur ook te zien op NPO3.

Bonus: Jiskefet – Debiteuren Crediteuren – Sinterklaas

Hier nog eentje puur voor het lachen. Het gezelschap Jiskefet, hier als Crediteuren Debiteuren, krijgt Sinterklaas op bezoek. Dolle pret zou je denken, maar Sinterklaas heeft geen zin in feest…

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Lees verder